Nybrink: Jackpott- effekten blir brutal

TRAV

Jag sa ju det.

Det var lätt i Skellefteå i lördags.

Loppen var för ojämna.

Fem favoriter vann.

Det fina i kråksången är att de 18 miljonerna som frös inne när det blev jackpott, ingen utdelning på fem rätt, går till Solvallas Extra V75-omgång på onsdag. Det är nära nog perfekt. Omsättningen blir knappast lika hög som en lördag och därmed blir jackpotteffekten brutal på onsdag.

Lira i smyg, tipsa ingen annan om det. Schhhh. Så blir vi färre som delar på degen.

Taktisk miss av Bergh

Men nu ska jag berätta om den favorittyngda lördagen i Skellefteå. V75 började med att andrahandsfavoriten Russel Hill planenligt flög till spets. Sen skulle ju You Bet Hornline trycka sig till front. Det hade vi räknat ut. Så blev det inte. Bergh lockades av open stretch och gled ner i rygg. Det var kanske inte en tavla men ändå en liten taktisk miss. För sen hände nämligen inte ett dugg. Russel Hill och Björn Goop gjorde som de ville och stack undan till lätt seger. You Bet Hornline, sprintermästaren, spurtade helt okej men kunde aldrig gå i närkamp. Action med open stretch? Inte den här gången polarn.

l l l

I V75-2 fick Torbjörn Jansson och Year One en hemsk inledning med tredjespår utan rygg i ett varv i 1.11,5-tempo innan de kunde ta över ledningen. Det var Micael Melander som inte ville ha dödens med Leo On Line (jumbo i mål) och svarade ut favoriten. Taktiken var både hopplös och småkorkad men jag förstår Melanders tilltag, trots att jag spikat Year One. Nu blev det helt fel och Jansson var med rätta ”pissed off” efteråt. Bra, ni ska vara arga, inte kompisar.

Loppet vanns av omgångens enda skräll. Nioårige Buzzin Brian-valacken Chakir smög med näst sist i andraspår och speedade förbi över upploppet. De andra stod still men treprocentaren var bra. Moraliske vinnaren Year One inkom tvåa och vinner loppet 99 gånger av 100.

Sen vann fem favoriter. Urk. Go On Pale och Björn Goop (som tog en dubbel) blev av med spets initialt men återtog den snabbt av Conrads Epilog. Sen gjorde Björn en Russel Hill, ströp farten och höll undan på kortspeed. Conrads Epilog utmanade ettrigt men det var liksom aldrig någon fara.

Goop är nog bäst i Sverige på att hålla undan en sån här gång. Han får hästarna att springa lite fortare än alla andra.

l l l

Dead Wood ledde runt om i V75-4. Han har hittat stilen i ny regi men glänste inte lika mycket nu. Det var på stumma ben han höll undan.

l l l

Hallsta Lotus vann bombsäkert från spets i kallblodsloppet. Det var en massa uppskrutna norrmän och finnar som skulle utmana men sista biten in var han ensam, vår nye Järvsöfaks.

l l l

El Sueco fick äntligen vinna på V75. Han tog ledningen efter 500 och körde kort och gott skiten ur motståndet.

l l l

Minos Vang skulle inte kunna hålla spets i V75-7. Pyttsan! Pang, sen var det över.