TV4-experten: Vågar inte spika Maharajah

Foto: KANAL75
TRAV

Landets största snackhäst Maharajah gör comeback på V75 efter lång vila och blir jättefavorit.

Tränare Stefan Hultman ligger lågt – och TV4-experten Ralf Vadsmo vågar inte spika.

– Är han i form har han toppchans, men jag kommer gardera på min kupong, säger Vadsmo.

Stefan Hultmans Maharajah är landets största snackhäst på många, många år. Den femårige hästen har visat upp osannolika prestationer de gånger han presterat på topp men han har även svikit flera gånger av olika anledningar.

Ingen spik

På onsdag startar hästen i V75-1 och blir jättefavorit. Hästen återkommer efter flera månaders vila och formen är ett frågetecken. Frågan är hur spelarna ska behandla jättefavoriten. Tränare Hultman ligger lågt och TV4-experten Ralf Vadsmo vågar inte spika.

– Han möter jättetuffa hästar och han har vilat, det är inte bara att gå ut och vinna lopp. Men är han i form så har han toppchans. Det är en undantagshäst och det finns inte så många hästar som honom på jorden. Är han i halvform så är det toppchans.

Hur kommer ditt system se ut, blir det spik på Maharajah?

– Man ska behandla honom med försiktighet och det här loppet betyder inte allt. Det finns lopp i januari som är viktigare.

– Jag kommer inte spika på min kupong. Beanie M.M. är värst emot, säger Ralf Vadsmo.

”Favoritbetonat”

Det är jackpott på V75 och en ensam vinnare kan ta hem 33 miljoner kronor. Men ska man tro Ralf Vadsmo blir det inte miljoner i utdelning på onsdag.

– Det ser favoritbetonat ut. Det har man tyckt innan och då har det skrällt. Men hur som helst så är det riktigt fina lopp och det ska bli en fröjd att åka och dit och se alla fina hästar. Jag är ledig så jag kommer nog lämna in något jokersystem och njuta av tävlingarna, säger Vadsmo.