– Bästa onsdagen i Solvallas historia

Micke Nybrink om onsdagens Extra V75

TRAV

Sporten är hur bra som helst.

Spelet, V75 med jackpott, är ännu bättre.

Nu är det bara några drag som fattas.

Jag vet i och för sig att man glömmer fort men – det här kan faktiskt vara den bästa onsdagen någonsin i Solvallas historia. De sju loppen håller verkligen måttet, de är inte bara enstaka hästar som förgyller dem utan det handlar om jämna, högklassiga fält.

Lägg till en extra V75-omgång med en fet jackpott, nästan 18 miljoner, rakt in i sjurättspotten så förstår ni att vi är ”på banan”. Att det kan vara läge att spela enbart V7 behöver jag väl inte påpeka? I alla fall om man spelar ett lite större system med målsättningen att skjuta upp sig, som det så vackert heter. Den som vill bli rik och struntar i smulorna spelar enbart V7. Den som tycker att det är himla trevligt med lite tröstpengar spelar V75. Det är ett fritt land.

V75-1: Maharajah i comeback. Han är av en annan ras, den där typen som sällan eller aldrig blir trött. Nu har Stefan Hultmans stjärna inte startat på tre månader och formen är knappast i närheten av topp. Visst anar man att han är smårostig? Därför garderas han. Yanantin Boko vann guld (högsta klassen på V75) från dödens senast och visade härlig form. Hästen är startsnabb och kan absolut vinna om Maharajah inte är för bra. Yanantin kommer från ett stall vars hästar likt Obelix verkar ha ramlat i grytan hela högen; formen på Timo Nurmos hästar kan inte överdrivas.

Han leker hem det igen

V75-2: Inget onödigt krångel. Dont Wear Pjs vinner väl? Roger Walmanns flygmaskin svek som jättefavorit i Stosprintern näst senast men var sjuk då. Senast fick hon chansen sent i ett tufft V75-lopp och sköt vasst över mål. Läget är perfekt, formen pekar uppåt och motståndet kan hon hantera. Startsnabb är hon dessutom, om Kihlström nu väljer att trycka av henne. Det här är en topphäst, bara så ni vet.

V75-3: Fina treåringar slåss om 550?000 kronor och här hittar jag omgångens bästa spik. Olle Goop ser ut att ha något extra i Muscles Wiking BR. Hästen har gjort åtta starter, vunnit sex lopp och aldrig torskat felfri. Samtliga starter är gjorda i Norge. Jag har förstås kollat upp honom i norska lopparkivet. Slutsats: det är över. Han vinner igen. Snacka om fin häst, snacka om underbart trav, snacka om utstrålning. Han är startsnabb, travsäker och reglerbar – och förbannat bra. Han har lekt sig till vinst varenda gång och han gör det även nu. Tror i alla fall lilla jag.

V75-4: Kommer Ridgehead Cahore till ledningen blir han svårslagen. Senast glänste han när han joggade ifrån ett halvdant gäng hemma i Skåne. Men här kan det vankas svar invändigt av både Free­man och Little Rainbow. Från dödens är han sårbar, Kolgjinis frontrunner. Having Said That debuterar för Svanstedt som gör tummen upp efter fina träningsrundor.

V75-5: Krona eller klave? Tror ni Hobbe Skift går felfritt? Galopp­risken är alltid stor för Per Lennartssons tanks men de dagar han står på benen brukar han vinna. Det känns som en slantsingling och jag tar en rövare och spelar på krona, att han går felfritt. Senast hoppade han rakt upp när Lennartsson petade till honom i sista kurvan. Utan galoppen hade han vunnit överlägset.

V75-6: Sveriges bästa ston mot Danmarks bästa häst? Mathilde Tröjborg har varit grym på slutet och har förstås bra chans. Men hon har på något sätt fått det kört i halsen. Jag stormvarnar för vrålspeediga Calamara Donna. Får hon smyga så…

V75-7: Nu Pagadi drog ett uselt spår i ­Jubileumspokalen, elva är nästan nattsvart. Men om någon ska fixa är det ­”Nuppe”. Mest tror jag på Yield Boko som, om han skulle nå spets, blir svårslagen. Eller speedar Rakas ner honom?

FAKTA

Nybrinks tips och system

V75-1: 2, 3, 5, 6 (res 1–7)

V75-2: 4 Dont Wear Pjs (res 2–6)

V75-3: 5 Muscles Wiking BR (res 10–4)

V75-4: 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11 (res 12)

V75-5: 12 Hobbe Skift (res 2–5)

V75-6: 2, 4, 5, 7, 9 (res 1–10)

V75-7: 2, 3, 11 (res 7–6)

420 rader/210 kronor

Helgens tips

1. 5 Muscles Wiking BR (Solvalla, V75-3) Topphäst

i vardande. Mot spets. Bästa spiken.

2. 2 Calamara Donna (Solvalla, V75-6) Blixtrande snabb. Smyger med. Chockar alla igen?

3. 3 Yield Boko (Solvalla, V75-7) Stor talang som verkar uppåt. S

ARTIKELN HANDLAR OM