DE BESÖKER BANAN

Kändisarna som besöker folkfesten

Foto: NICKLAS THEGERSTRÖM
Kristian Huselius och Per-Johan Axelsson "Pebben", ishockeyspelare Sverige, pratar häst på Solvalla.
TRAV

Här är profilerna som besökare Solvalla på onsdag.

Hockeystjärnorna Kristian Huselius, Peter ”Foppa” Forsberg och Pebben Axelsson är bara några av kändisarna som finns på plats på Solvalla.

Dessutom har Henrik Zetterberg och hans flickvän Emma Andersson hästen Aleksej till start.

Onsdagens Extra V75 bjuder på folkfest, bra sport och miljoner i potten. Under eftermiddagen kommer en trekamp mellan fem olika hockey- och travlag avgöras.

I ett av lagen hittar man den före detta ishockeymålvakten William "Wille" Löfqvist. Kusken Erik Adielsson, hockeyspelarna Ragge Johansson och Kenny Jönsson.

I ett av de andra lagen, finns kusken Björn Goop och hockeyprofilerna Kristian Huselius, Pebben Axelsson och Magnus Johansson. Deras lag coachas av Kent Forsberg, ishockeytränare och pappa till Peter ”Foppa” Forsberg.

Publiken kan se kändisarna utmana varandra i bordshockey, hästskokastning och dubbelsulky.

Foppa på plats

Under dagen har Peter ”Foppa” Forsberg sin häst Real de Rabut till start i Jubileumspokalen. Foppa kommer att besöka banan och ställa upp på en längre intervju i festvåningen.

Hockeystjärnan Henrik Zetterberg och hans flickvän Emma Andersson kan även de dyka upp på banan då de har med sin häst Aleksej i Europamästerskapet för treåringar.