Adielsson: Det är en unik häst

Foto: Kanal 75
TRAV

Han gifte sig i lördags.

Under onsdagskvällen vann han Jubileumspokalen med Nu Pagadi, med en miljon kronor i förstapris.

Stjärnkusken Erik Adielsson svävar på moln just nu.

– Det var verkligen skoj att han fick vinna, sa han efter loppet.

Erik Adielssons helg gick i festens tecken. I dagarna tre umgicks han med vänner och i lördags gifte han sig på Fårö på Gotland. Han var sedan ledig under söndagen, måndagen och tisdagen. Men under onsdagskvällen körde stjärnkusken de första travloppen efter vigseln. Det började sådär för den normalt så segerrike kusken. Men i kvällens huvudlöpning, Jubileumspokalen, med en miljon kronor i förstapris var det dags för seger. Adielsson lämnade inget åt slumpen bakom Stig H Johanssons läckre fux Nu Pagadi. Från ett bakspår körde han direkt framåt mot utvändigt ledaren. Och från den positionen reglerade han hela fältet. In på upploppet var ledande Yield Boko slagen och de sista hundra metrarna blev en ren defilering för den talangfulle femåringen. När mållinjen skars så passade stjärnkusken på att bjuda publiken på en segergest.

– Det är en häst som betyder lite extra för alla runt om honom, det var verkligen skoj att han fick vinna i dag och visa att han är rätt så bra. Nu var det lite av den gamla Nu Pagadi vi fick se, sa Adielsson i vinnarcirkeln.

Han fortsatte:

– Han är så här bra när han är som bäst. Han har visat tidigare att han är en unik häst. Jag gjorde inte så mycket, när han är bra den här hästen då gäller det att göra så få misstag som möjligt, då tar han en med sig in till mål. Jag kände att jag ville köra framåt, och det var ledigt där.

Väldigt glad – men inte bättre kusk

Adielsson fick frågan i vinnarcirkeln om han blivit en bättre kusk efter brölloppet – men det var något han inte trodde på.

– Jag är väldigt glad att jag har hittat mina drömmars tjej, men jag tror inte jag blir en bättre kusk bara för att jag har gift mig, konstaterade han.

Adielsson passade även på att hylla Stig H Johansson och hela hans personal.

– Jag vill lyfta fram Stig H:s personal och Stig själv. Jag vill verkligen inte ta på mig mycket. Stig sitter nog och myser därnere. Jag vet hur mycket han älskar den här hästen, så det här värmer nog i hjärtat.

Tränaren själv var också mycket nöjd efter loppet.

– Det fanns lite frågetecken, men de rätade han verkligen ut i dag. Han såg bra ut när han kom upp utvändigt ledaren. Det kändes komfortabelt hela det sista varvet, sa Stig H i TV4.