– Han är redan en världsstjärna

Foto: KANAL75
TRAV

Femåringarna Maharajah och Nu Pagadi glänste på Solvalla.

Men vem är egentligen bäst?

Trav365:s läsare tror att Nu Pagadi är bäst – TV4-experten Thomas Nilsson håller med.

– Han är redan en världsstjärna, säger Nilsson.

Stefan Hultmans superstjärna Maharajah imponerade då han vann V75-1 på Solvalla under onsdagskvällen. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren kunde Maharajah och Örjan Kihlström avgöra säkert över upploppet. Insatsen var femstjärnig med tanke på att Maharajah inte startat på flera månader innan loppet och saknade form.

Maharajahs jämngamle konkurrent Nu Pagadi ville inte han vara sämre. I V75-7, Jubileumspokalen, vann Stig H Johanssons häst och tjänade en miljon kronor. Även han vann från utvändigt ledaren tillsammans med sin följeslagare Erik Adielsson.

Frågan många nu ställer sig är vem som är bäst av de två femåringarna. Maharajah och Nu Pagadi har mött varandra en gång, då vann Nu Pagadi från ledningen mot en sjuk Maharajah.

”En världshäst”

Nu vill hela trav-Sverige se en duell mellan hästarna och enligt Trav365:s läsare är Nu Pagadi den bästa hästen och TV4-experten Thomas Nilsson håller med. Nilsson tror att båda hästarna i framtiden kommer bli världshästar men håller Nu Pagadi lite högre.

– Nu Pagadi är en världshäst, det är Maharajah också. De två är oerhört jämna, säger Nilsson som här under betygsätter hästarna.

FAKTA

Maharajah vs Nu Pagadi

Styrka

Maharajah: 10

Nu Pagadi: 8

Kommentar: Nu Pagadi har visat sig vara vara en stark häst, men Maharajah är ett rent naturfenomen i det här avseendet. Han är sensationellt stark.

Snabbhet

Maharajah: 5

Nu Pagadi: 7

Kommentar: Maharajah lever på sin styrka och inte på sin snabbhet. När han travat in sig och det flyter för han så är han snabb, men han är mer stark. Nu Pagadi kan flytta på sig. När han kommit igång så kan han lägga iväg en repa som är imponerande.

Startsnabbhet

Maharajah: 4

Nu Pagadi: 6

Kommentar: Båda två kommer naturligtvis bli bättre på sin startsnabbhet. De har ställt till det för sig när kuskarna begärt lite för mycket av dem. Jag är övertygad om att när hästarna trampar iväg felfritt och körs på från start så kommer de vara mycket snabbare. Men nu är ett moment av försiktighet inblandad.

Vinnarskalle

Maharajah: 10

Nu Pagadi: 10

Kommentar: Det är två hästar som har en underbar inställning till sitt jobb, de vill verkligen vara först. Det är inga hästar man vill möta i en tuff slutstrid då ingen ger sig.

Potential

Maharajah: 10

Nu Pagadi: 9

Kommentar: Potentialen hos Maharajah är enorm, det är bara frågan om han håller eller inte. Han har haft lite problem med fräschören. Nu Pagadi kan utvecklas lite mer men han är ganska komplett som han är. Att han skulle ta det här jätteklivet ytterligare har jag svårt att tänka mig. Han kommer tillhöra världseliten.

Kusken

Maharajah (Örjan Kihlström): 10

Nu Pagadi (Erik Adielsson): 10

Kommentar: Örjan passar verkligen för Maharajah. I vissa moment är han ingen enkel häst att köra. Örjan gillar hästen. Det finns ingen anledning att sätta ett läge betyg på Erik. Erik kan hästen och han vet hur han ska köra. Det är ett samspelt ekipage och jag har stort förtroende för Erik Adielsson.

Resultat:

Maharajah 49

Nu Pagadi 50

ARTIKELN HANDLAR OM