Commander klar för Sundsvalls storlopp

Foto: ALN
TRAV

Förra året vann han Sundsvall Open Trot i bländande stil.

Nu har Commander Crowe chansen att försvara titeln. Under onsdagen blev Petri Puros stjärna klar för miljonloppet.

– Idag tog vi det definitiva beslutet att ge Commander Crowe ett av wild carden i loppet, säger Bergsåkers sportchef Henrik Lindgren till travnet.se.

Commander Crowe vann senast på Visbytravet från ledningen. Peter Ingves körde hästen till seger och bjöd på show efter loppet.

Petri Puros segermaskin har länge varit aktuell för storloppet Sundsvall Open Trot som avgörs på Bergsåkers travbana nästa lördag. Commander Crowe vann loppet förra året före Åke Svanstedts Torvald Palema.

Under onsdagen blev det klart att Commander Crowe ställer upp i loppet i år igen. Det innebär att vi återigen får se en match mellan Commander Crowe och Torvald Palema.

– Dom var så klart också nöjda att få starta. Dom var inte helt nöjda med hästen efter starten på Gotland då han låg några pulsslag för högt. Men i ett jobb i början av denna vecka var allt bra och hästen kommer i full form. Han har visat att han tillhör de bättre hästarna och det är ett karismatiskt ekipage, Commander Crowe och Peter Ingves, säger Bergsåkers sportchef Henrik Lindgren till travnet.se.

Maharajah aktuell

Amour Ami, som ägs av hockeystjärnorna Henrik och Daniel Sedin, har också fått ett wild card. Nu hoppas Henrik Lindgren att Stefan Hultman tackar ja och startar Maharajah i storloppet. Hultman kommer inom de närmaste dagarna bestämma sig om han ska starta sin häst eller inte.