Nybrink: Är dags för Kolgjini-show

TRAV

Vi höjer garden direkt.

För det gäller att kunna ta några smällar i början. Sen ser det faktiskt lättare ut.

Örebros omgång bjuder på stenklara på slutet.

Toppomgångarna avlöser varandra på V75. Knappt har Nu Pagadi och Maharajah gått i mål förrän det är dags för E3-finaler i Örebro. I kväll kan vi njuta av Roger Walmanns treåriga undantagssto Tamla Celeber när hon vinner stofinalen. I morgon är det dags för Kolgjini-show i den öppna klassen, V75-6.

Men vi börjar i rätt ände och lägger V75-1, finalen i bronsdivisionen, under lupp. Bachelores Dream faller blicken på direkt. Hennes insats i försöket i Bollnäs var magnifik. Trots en stenhård resa i ledningen i 1.11,5-fart första 1 000 kunde hon hålla undan till seger. Sören Eriksson jagar spets igen men det är inte alls givet att han hittar dit. Därför garderar jag, bakifrån är det en helt annan sak.

Dragen i loppet är två. Blue Rock stred som en tiger utanpå ledaren senast när han för första gången tävlade barfota runt om. Håkan Eriksson lovar samma balans igen, laddar för ledningen och hotar med att svara. Så bra som Blue Rock var senast känns han som ett hett bud. Drag nummer två är av skrällkaraktär. Såg ni Voodoo Hornline senast? Det gjorde jag. Första hajade jag bara till; vem var det som sköt så vasst över mål efter sen lucka. På reprisen visade det sig vara Voodoo Hornline. Svanstedt ligger trottoar­kantlågt och det kan faktiskt vara så att han inte såg, he he. Åke, tro på din häst! Formen är grym.

Jarl – omgångens roligaste

Strong Demand blir hårt spelad och troligen favorit i svåra V75-2. Visst var han ganska bra senast när han vann försöket i Bollnäs men om inte Kihlström tagit upp Sir Holger under attack i sista sväng vete sjutton hur det slutat. Tycker heller inte att Strong Demand såg klockren ut den sista biten. Och som salig Dajmen alltid sa: ”Som de avslutar det senaste loppet inleder de nästa”.

Här hittas omgångens roligaste spelidé. Jarl Sherona är i sitt livs form och det skulle vara spännande om Daniel Olsson skickar honom till tät. Senast, i ett V75-lopp på Solvalla, avslutade Jarl kanonbra i spåren sista 800 och åkte dit knappt mot Wiss Rambo. Bland ganska starttröga konkurrenter finns spetschans. Om de andra bara ger fasen i att köra stafett mot honom bara för att oddset är högt (suck) kan vi hämta ut till 15 gånger.

Guld, V75-3, bjuder inte på några riktiga kanoner. Vi får vänta till nästa lördag då Torvald Palema ska ut i Sundsvall Open Trot. Hur som helst, Jodas Julia är ju ett av Sveriges bästa ston och från innerspår bakom bilen ska det väl vara spets och slut? Nja, jag var inte helt nöjd med synintrycket senast. Hon var hetsig och travade bitvis inte bra. Jag har ingen aning om allt berodde på det helstängda huvudlaget, att det liksom blev för mycket, men väljer ändå att gardera. Conrads Epilog är startsnabb och kraftigt uppåt medan Global Investment gick lika bra som Jodas Julia senast de möttes.

Tre streck borde räcka i V75-4:

Royal Neo var oerhört tapper senast i Visby. Det var han mot klabbet och alla dårar körde mot honom i ledningen. Ändå vann han. Bra chans. Mils You Love blir allt bättre, fick chansen sent senast och Casher brakar väl till ledningen? Näst senast visade han kanonform. Dags nu?

Så var det med det. Svårare än så är det inte. Visst fasen, ni ska ju ha spikarna också.

V75-5 vinner Olivia Lavec. Hon glänste i Visby senast, flög runt efter galopp näst senast och förlorar knappast felfri. Läget innebär full gas till ledningen. Sen fattar ni resten.

Storstjärnan Raja Mirchi är ensam på banan i E3-finalen, V75-6. Kolgjini trycker sig till front och sen får vi se hur mycket han vill vinna med. Mycket, tror jag.

Chimall T.T. har drömläge i V75-7 och om han bara är fräsch är det över. Insatsen näst senast i Halmstad var nästan overkligt bra.

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1: 2, 4, 5, 7, 9, 10, 12 (res 3–1)

V75-2: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 (res 7–11)

V75-3: 1, 4, 10 (res 9–6)

V75-4: 3, 4, 9 (res 6–1)

V75-5: 6 Olivia Lavec (res 7–9)

V75-6: 3 Raja Mirchi (res 1–9)

V75-7: 2 Chimall T.T. (res 10–5)

441 rader/220,50 kronor

Helgens tips

1. 6 Jarl Sherona (Örebro, V75-2)

Mycket bra lång­spurt senast. Farlig i spets.

2. 4 Blue Rock (Örebro, V75-1)

Tapper i dödens senast. Barfota igen. Hett bud.

3. 6 Olivia Lavec (Örebro, V75-5) Fin senast, bara joggade ifrån. En av tre spikar.