Tränaren: Jag spikar min häst

Foto: KANAL75
TRAV

Lördagens V75-omgång bjuder på jackpot med 35 miljoner kronor i sjurättspotten.

Och redan i den inledande avdelningen finns ett tänkbart singelstreck.

– Om Bachelores Dream kommer till ledningen, vilken hon har bra chans att göra, tror jag att hon vinner, säger tränaren Thomas Lönn.

Bachelores Dream har gjort flera väldigt starka insatser under säsongen. Men frågan är om hon någonsin har varit så bra som när hon senast vann på V75 hemma i Bollnäs. Då fick hon kämpa sig till ledningen i 500 meter för att sedan utsättas för hård press hela vägen. Trots det gick hon undan till solklar seger på en mycket vass tid (1.12,6 över 2 140 meter med bilstart).

– Vi har ju vårt stall 500 meter från mål och vi stod beredda med syrgasen, säger Lönn med ett skratt.

– Efter inledningsvarvet sa jag att det här går ju aldrig, men hon visade en jäkla moral och hade faktiskt lite sparat i mål.

Spikar sig själv i systemförslaget

Det är Örebrotravet som arrangerar lördagens V75-omgång och Bachelores Dream startar från spår två i bronsdivisionens final.

– Vi hade tur i spårlottningen och förhoppningen är att hon precis som senast ska komma till ledningen relativt tidigt. Kanske behöver det inte heller kosta lika mycket som senast nu när de andra har sett att hon är bra i ledningen och en bra rygg att ha. Men jag tror att hon är med i matchen oavsett vilket lopp hon får.

Ja, du spikar ju henne på ditt systemförslag i "Fem tippar V75"...

– Man måste ju tro på det man håller på med. Det är ett flertal bra hästar med i loppet men kan hon ta sig till ledningen tror jag att hon vinner i och med att hon känns minst lika bra nu som inför förra loppet.

Blickar mot Frankrike

Om femåriga Bachelores Dream vinner bronsfinalen passerar hon en miljon kronor i intjänade pengar. Det är riktigt bra det, men med tanke på de prestationer hon har gjort finns alla möjligheter att öka på den siffran väsentligt.

– Jag hoppas att hon kommer att växa in i Stoeliten framöver och om det går bra på lördag har jag halvt om halvt bestämt mig för att prova henne i två lopp i Frankrike. Det finns två bra lopp på Vincennes, ett för fyra- och femåringar och ett för femåringar, som hon står rätt så bra inne i. Vi tar det som ett litet prov och om hon fungerar lika bra som jag har förhoppningar om är tanken att låta henne åka ner igen och tävla i Frankrike.

Men innan ett eventuellt Frankrikeäventyr väntar alltså jackpotkryddade V75-finaler i Örebro, där Bachelores Dream kan komma att spela en framträdande roll när miljonerna ska fördelas.

Ola Johansson/Kanal75