Spelade fotboll – skadade sig

TRAV

För en månad sedan spelade han fotboll i hagen och skadade sig.

Nu är den femårige hingsten Lord Capar tillbaka – och jagar seger i gulddivisionen på hemmaplan.

– Nu har jag gjort punktering på bollen så han inte ska snubbla, han är helt galen i sin hage, säger tränaren Mats Karlsson.

Foto: ALN
Lord Capar och Mats Karlsson.

Örebrotränaren Mats Karlsson har 14 hästar i träning. Stjärnan i stallet är Lord Capar som på 36 starter tjänat 4,1 miljoner kronor. Lord Capar inledde sin karriär mycket lovande som tvååring och radade upp segrarna. Under de senaste två åren har han tjänat fina pengar – men inte vunnit ett enda lopp.

På lördag, när V75 avgörs på Lord Capars hemmabana Örebrotravet, startar hästen i V75-3 med 150 000 kronor till vinnaren. Lord Capar inleder från spår fem bakom startbilen och körs av Daniel Olsson.

”Helt galen”

Senast Lord Capar visade sig på banan var för ungefär en månad sedan då hästen slutade femma på Rättvikstravet. Efter det har hästen fått sig en ofrivillig vila.

Anledningen: Fotbollsspel i hagen.

– Han hade lite småskavanker efter starten i Rättvik. Han var lite öm i bogen och hade ont i kroppen. Han har en fotboll i hagen och är fotbollsspelare till vardags så han hade säkert gjort någon volt i hagen som jag inte hade koll på. Han spelar med sin boll hela tiden och är inte klok. Han är snabbare än snabbast men nu har jag gjort punktering på bollen så att han inte kan trampa på den, säger tränaren Mats Karlsson och fortsätter:

– Man skulle ha en video och lägga ut på youtube, det skulle slå allt. Man står i köksfönstret och kollar på honom. Det ser helt livsfarligt ut.

Tror du att han hade ont när han startade i Rättvik?

– Han hade gjort det där dagarna innan Rättvik. Det gjorde nog ont när han sprang, jag var jätterädd att han var skadad men nu är allt bra igen.

Vad tror du om lördagens start? Är formen på topp?

– Jag tycker han varit bra på sistone. Han har inte gjort några svaga insatser. Han har bara tekniskt krånglat till det lite, men rent fysiskt och orkesmässigt är han med.

Kan det bli seger på hemmaplan?

– Det tror jag absolut. Jag tycker absolut att han har vinstchans. Han kan vara femma och göra ett bra lopp men han kan lika gärna vinna, jag tycker att han ska streckas, säger Mats Karlsson.