Kusken: Vi slår inte Raja Mirchi

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
TRAV

Daniel Olsson kvalade in Classic Man till E3-finalen och fick ett drömspår.

Men trots det tror kusken inte på seger.

Anledningen: Kompisen har en för bra häst.

– Raja Mirchi är en klass för sig, säger Olsson.

Daniel Olsson och Lutfi Kolgjini är mycket bra vänner och Olsson kör ofta åt Jägersrotränaren. För några veckor sedan, då Kolgjini låg på sjukhus i Kroatien med svåra magsmärtor, körde Olsson treårige Classic Man och det slutade med succé.

Olsson och hans häst imponerade stort då de var helt överlägsna trots bra motstånd. På lördag, när finalen av E3 avgörs med 800 000 kronor till vinnaren, får Olsson återigen chansen bakom Kolgjinis löfte. Ekipaget startar från spår ett bakom startbilen och efter den senaste insatsen är det många spelare som tror på Olsson och hans häst.

– Han kändes fortsatt jättebra senast. Det har känts som en bra häst hela tiden och han har tagit loppen under säsongen rätt. Han är fortsatt under rejäl utveckling och det är en stark och oöm häst. Han har bra fart i benen, säger Olsson.

”Streckas om man garderar”

Men trots de perfekta förutsättningarna tror Olsson inte på seger på lördag. Anledningen är att Lutfi Kolgjini själv kör Raja Mirchi - som enligt Olsson är mycket svårslagen.

– Det är ett tufft lopp men vi har fått ett bra läge och jag tror absolut att han kan vara med bakom Raja Mirchi.

Så det går inte att slå den?

– Raja är i en klass för sig, så har det sett ut. Men min häst är under utveckling så på läget kan han vara med på platserna bakom. Garderar man loppet så är min tidig, säger Olsson.

FAKTA

Daniel Olsson om sina övriga V75-styrningar:

Jarl Sherona (V75-2)

– Gick bra senast men har väl kanske hamnat lite långt ut för att jag ska vara riktigt nöjd. Han har gått bra i skymundan och med ett bra lopp kan han ta en plats. Han krigar om en bra slant.

Lord Capar (V75-3)

– Han var inte som bäst senast men hade visat lite uppåtform innan det. Jag har inte pratat med Mats (tränaren) ännu.

Royal Neo (V75-4)

– Gick jättebra senast och har gått bra de två gånger jag kört honom. Han är inte direkt snabb från början men han går hela vägen in i mål. Det är ett riktigt bra lopp med riktigt bra hästar men han är bra han också. Kommer vi skapligt på det så är han med och gör upp om det.