Hans spelbutik gör succé – på internet

Säljer 400 andelar i veckan – nu bjuder de på tips till lördagens jackpott

Foto: PRIVAT
TRAV

Här är spelbutiken som gör succé – på nätet.

Andelssystem hos Spelcaféet på Visby är så efterfrågade att man öppnat en egen webbshop.

– Vi säljer 300 till 400 andelar på en vecka, säger butiksägaren Tomas Holmström.

Sommartid är det hårt tryck på andelssystemen hos spelbutiken Spelcaféet, eller Norrgatt spel och tobak, på Visby. Flera turister besöker Gotland och spelar i butiken. Men när hösten och vintern kommer åker många av deras kunder hem och tvingas sluta köpa andelar.

Säljer andelar

Men nu har butiken hittat en lösning på problemen. Via nätet kan man skaffa sig ett konto och köpa andelar i deras system även om man inte bor på Gotland.

– Vi har gjort i ordning en sida, V75bolaget.com. Kunderna kan ringa till mig och så lägger jag in dem i min dator och så får de ett kundnummer och en kod så de kan logga in på sidan. När de har flyttat över pengar till vårt konto kan de spela för de pengarna. De kan välja hur ofta de vill vara med, säger Tomas Holmström.

Butiken började med sidan i maj och intresset för att spela hos dem via nätet är stort.

– Vi säljer 300-400 andelar via internet på en vecka.

Butiksägaren tippar själv och låter även kända profiler hjälpa till. Bland annat Ralf Vadsmo, som är expert i TV4:s travsändningar brukar tippa.

– Det har gått jättebra för oss i våras och i vintras. Vi har spelat in totalt 5,5 miljoner i år, berättar Tomas Holmström.

Bjuder på tips

Till helgens jackpott på V75 då 35 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare har Tomas sett ut en bra spik och ett roligt drag.

– Jag tror att det kommer bli en lätt omgång. En säker spik är Raja Mirchi (V75-6), hästen förlorar inte felfri. Ett drag kan vara Colombian Necktie (V75-3) som jag såg på Visbytravet då han var tvåa bakom Commander Crowe. Hästen var riktigt fin, säger han.