”Ludde”: Det här blev riktig kattskit

TRAV

”Jag bara vinner”.

Så sa Lutfi Kolgjini före E3-finalen med Raja Mirchi.

Men storfavoriten galopperade i starten och drömmen var över på några sekunder.

– Det här blev riktig kattskit, kommenterade tränaren missödet.

Lutfi Kolgjini, som inte var nöjd efter V75-6.

Raja Mirchi har varit kullens kung bland treåringar hittills. Inför E3-finalen på Örebro var hästen storfavorit och många trodde att vägen mot de 800 000 kronorna som var i förstapris skulle bli enkel. En av dem var hästens tränare Lutfi Kolgjini. I alla intervjuer tränaren gjorde inför starten sa han i princip lika: ”Vi bara vinner”.

Men Kolgjinis segerdrömmar var över på bara några sekunder. Raja Mirchi laddades av från start och försökte hålla ut de utvändiga hästarna, men när det gick som fortast så galopperade han bort segerchanserna.

Vann loppet gjorde istället storskrällen Deuxieme Picsous.

”Slog i vagnen”

Efter loppet var Kolgjini måttligt nöjd på stallbacken.

– Det gick oerhört fort i första sväng. Jag ville inte släppa Örjan förbi mig. Dessutom så slog han i vagnen. Det blev riktig kattskit ju, men så är sporten, förklarade han i TV4.

Experten i TV4, Micke Nybrink, var lite kritisk mot att Kolgjini laddade så hårt från start.

– Han körde för fort, det hade han inte behövt, sa han.

”Skit här också”

Kolgjini som hade tre hästar med i finalen hade ingen större lycka med de övriga hästarna heller. Andrahandsfavoriten, Classic Man, som kördes av Daniel Olsson galopperade in på upploppet.

– Det känns skit här också. Hästen är bra formässigt, men han tappade spänsten och slog sig på ett framben här i slutet. Det blir luften ur, sa Daniel Olsson som körde Classic man åt Kolgjini.

Erik Adielsson körde Västerbo Face It och han hälsade att hästen hade vunnit loppet om inledningen inte hade blivit så tuff.