Målfotot som hela Sverige pratar om

Foto: ATG LIVE
Målfotot från V75-1. Inävndigt 12 Pinepower Rose och utvändigt 9 Nisse Bean. Det är omöjligt att skilja dem åt med blotta ögat – men domarna gav segern till 9 Nisse Bean.
TRAV

Här ovan ser ni målfotot i V75-1 som alla pratar om.

Men vem vann egentligen?

Måldomarna väntade länge och förstorade upp fotot – till slut så kom de fram till 9 Nisse Bean.

– Jag känner mig lite småblåst, sa Micke Nybrink i TV4 och syftade på att fel häst fick segern.

Det var stenhårt i mål i V75-1. Tre hästar stred sida vid sida hela upploppet ner. När linjen skars så var det 12 Pinepower Rose och 9 Nisse Bean som gjorde upp om segern. Men vem som vann var omöjligt att se med blotta ögat. Resultatet dröjde och måldomarna fick förstora upp målfotot för att se vem som var först i mål. Efter en lång väntat kom resultatet, 9 Nisse Bean och Claes Sjöström var först.

– Han var vass. Han har otrolig kämpainställning och vet var mållinjen ligger. Vi hade ett bra smygläge i dag och det är så han fungerar som allra bäst, sa segerkusken efter loppet.

”Hoppas domarna hade rätt...”

Men vem var egentligen först? När det officiella målfotot kom upp var det många som hade åsikter. En utav dem var Micke Nybrink som stod med i TV4-studion som expert.

– Vem var det som vann egentligen? Jag känner mig lite småblåst. Men man får väl hoppas att domarna hade rätt, sa han i slutet av sändningen.

Tvåa i loppet blev alltså 12 Pinepower Rose och trea blev förhandsfavoriten 2 Bachelores Dream.

ARTIKELN HANDLAR OM