Kan du avgöra vem som vann?

Flera har reagerat över målfotot på V75 – nu förklarar måldomaren

Foto: Örebrotravet
Det blev hårt i mål i V75-1, men enligt måldomaren handlar det om en liten men klar skillnad.
TRAV

Här är målfotot som alla V75-spelare pratar om.

Flera personer har hört av sig och reagerat över målfotot på V75, men enligt måldomaren Jan Rohlén var det enkelt att se vem som vann.

– Det är en liten, men klar skillnad, säger han.

Målgången i V75-1 på Örebrotravet blev ett hett diskussionsämne under lördagen. Det blev hårt i mål mellan de två hästarna 12 Pinepower Rose och 9 Nisse Bean.

Vem som vann loppet var svårt att se och måldomaren granskade målfotot. Efter en stunds väntan kom beskedet att Nisse Bean vunnit.

Efter loppet har flera personer hört av sig både till STC och banan och reagerat på beslutet. Men enligt banans måldomare Jan Rohlén handlar det inte om dött lopp.

– Det är en liten, men klar skillnad. Det ser vi på det icke uppförstorade, sedan förstorar vi upp en gång. Kan man inte skilja dem åt gör man inte någon mer uppförstoring.

Flera ringde

Han förstår att många reagerade över beslutet.

– Det var en del som ringde till banan på lördag. STC hade fått lite reaktioner från spelare. Men det är vanligt. Jag pratade med tränaren Diederik på dagen och han sa att det var folk runtomkring som var upprörda och det kan man förstå när de har sett TV4:s foto.

– Eftersom TV4 la ut ett digitalt målfoto så blev det väldigt grovt.

Hur gör ni när ni förstorar ett målfoto?

– Vi förstorar upp med hjälp av målkameran. Men man förstorar inte upp det mer än en gång. Teoretiskt sett skulle man kunna förstora upp den hur många gånger som helst. Det regler vi jobbar efter är att vi förstorar upp en gång. Kan vi inte skilja dem åt då blir det dött lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM