Titta, du kan bli lycklig ägare till drömgården

Foto: Egendomsmaklarna
TRAV

Nu kan du bli ägare till Norrlands största hästgård.

Wolmsta gård i Sundsvall med 80 hästboxar, egen hästklinik och träningsbanor är till salu.

– Vi har ett antal intressenter, berättar mäklaren Gunnar Grenholm.

På Wolmsta gård i Njurunda utanför Sundsvall håller bland annat Bergsåkersproffset Ulf Ohlsson till. Gården ägdes tidigare av kändisadvokaten och brottaren Pelle Svensson som byggde upp anläggningen.

Nu är hela anläggningen till salu för 12,5 miljoner kronor. Gården består av 80 hästboxar, 11 km träningsbanor och hästklinik. Anläggningen har tre bostadshus och 189 ha skogsmark med möjligheter till jakt och fiske.

– Vi har ett antal intressenter som har hört av sig, men vi har ännu inte klart hur det kommer att bli. Det tar tid att sälja en sådan här större fastighet. Just nu är det en byggnadsfirma som äger gården, de är inte själva engagerade i travet mer än som hästägare. De driver gården som en fastighetsrörelse och hyr ut till travtränare, berättar mäklaren Gunnar Grenholm.

Hyr ut

Det kan antingen bli så att ett företag eller en privatperson köper anläggningen.

– Målsättningen är att de här travtränarna ska kunna vara kvar. Man hyr även ut en del av bostäderna. Men vi ser gärna att köparen utvecklar det här mer. Det är fina träningsmöjligheter. Det är 11 kilometer egen träningsbana och två rakbanor, så det finns plats för fler travtränare. Det finns även möjlighet att bygga fler stallar i området, säger han.

Ännu finns det möjlighet att visa sitt intresse.

– Än så länge har vi ett antal intresseanmälningar, men det är inga slutförhandlingar på gång. Det är fortfarande öppet.

Jakt och fiske

För dem som vill jaga och fiska finns det goda möjligheter. I anläggningen ingår en jaktstuga med slaktplats. På marken finns flera jakt- och fiskestugor.

– Där finns också möjlighet att utveckla och till exmpel kombinera kräftfiske och träff med hästägarna. Det är lite extra service, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM