”Om jag får flytta då lägger jag ner”

Foto: Kanal75
Ulf Ohlsson.
TRAV

Wolmsta gård i Sundsvall är till salu för 12,5 miljoner.

Ulf Ohlsson är en av de tränare som har sin rörelse på gården i dag – och som kan behöva flytta på sig vi en försäljning.

– Skulle det bli så, då lägger jag nog ner rörelsen, säger Ohlsson till Trav365.

Norrlands största hästgård, Wolmsta gård, ligger ute för försäljning för 12,5 miljoner kronor. För dagen är det flera travtränare som håller till på gården. Den största är Ulf Ohlsson som driver sin tränar-rörelse där.

Enligt mäklaren är målsättningen att de tränare som är på gården i dag även ska få vara kvar efter försäljningen – men de kan inte garantera något.

– Målsättningen är att de här travtränarna ska kunna vara kvar. Man hyr även ut en del av bostäderna. Men vi ser gärna att köparen utvecklar det här mer. Det är fina träningsmöjligheter. Det är 11 kilometer egen träningsbana och två rakbanor, så det finns plats för fler travtränare. Det finns även möjlighet att bygga fler stallar i området, säger mäklaren, Gunnar Grenholm.

Ännu finns det möjlighet att visa sitt intresse.

– Än så länge har vi ett antal intresseanmälningar, men det är inga slutförhandlingar på gång. Det är fortfarande öppet, säger Grenholm.

”Mycket möjligt att det blir sålt”

Vid en försäljning kan tränarna få lov att flytta på sig. Men Ohlsson är inte – än.

– Jag har inte tänkt så långt, det är inget som jag oroar mig för så där, säger han.

– Det är en jättefin gård så det är mycket möjligt att det blir sålt. Men det är väl bara att hoppas att den som köper det låter en hyra in sig ändå.

Du har inte hört något om någon spekulant eller så?

– Nej, det har jag inte.

Har du haft planer på att flytta tidigare?

Nej, det har jag inte.

Hur skulle det kännas om ni fick lov att flytta?

– Det skulle vara tråkigt. Skulle det bli så på nå vis, då lägger jag nog ner tränar-rörelsen och i så fall bara kör lopp. Det är bland de bästa ställena i Norrland, jag tror kanske att det är det bästa som finns, säger Ulf Ohlsson till Trav365.