Stjärnan: Knepet som ska ge seger

Foto: ALN
TRAV

Commander Crowe är titelförsvarare, men har haft ett struligt första halvår och har dessutom spår utvändigt om Torvald Palema.

– Jag tycker faktiskt att hästen känns lika bra nu som han gjorde i fjol. När Commander Crowe är i form säljer han sig dyrt, säger kusken Peter Ingves.

Commander Crowe besegrade Torvald Palema ifrån ledningen i förra årets Sundsvall Open Trot.

Något sådant loppscenario torde det inte bli i år. Med värsta konkurrenten på insidan lär det inte bli någon ledning för Commander Crowe.

– Det ser ut som att han får göra grovjobbet men när han är i form så klarar han det också. Det är klart att vi hellre skulle ha varit invändigt om Torvald men nu är det som det är, säger Peter Ingves.

Den optimistiske finländaren har ingalunda gett upp hoppet om att försvara fjolårssegern. Han säger dessutom att Commander Crowe är nära toppformen nu, om den inte redan har infunnit sig.

”Känts bra i träning”

– Början av den här säsongen blev tyvärr lite spolierad eftersom han var sjuk. Det tog tid för hästen att återhämta sig efter infektionen som han fick i våras.

– Därefter har han startat ifrån dåliga lägen och fått tuffa lopp. Men senast i Visby kändes han fin igen och han har även känts väldigt bra i träningen efteråt.

– Eventuellt kommer vi att lägga på hästen ett halvstängt huvudlag för att få honom ännu lite piggare.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM