”Vi har en kanonspik”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

Omgången ser lite tråkig ut på förhand tycker jag. Efter alla finaler och fina lopp kring jul så blev det här en liten "mellanomgång". Spelmässigt ser det också lite favoritbetonat ut...

Veckans spik

10 Never Again (V75-7) är en riktigt bra häst. I det senaste loppet så besegrade han en MYCKET (min egna You Bet Hornline) bra häst från utvändigt ledaren. Bakspåret här spelar ingen roll.

Veckans drag

Jag spikar visserligen en häst som körs av Örjan Kihlström, men jag tror att han är trött nu efter slutspurten i de olika ligorna. Därför garderar jag City Hall i den första avdelningen. Där leder 1 Isak C.D. från start till mål.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Får ATG utannonsera årets första V75-miljonärer redan på söndag? Jag tycker att åtminstone ett par av V75-favoriterna är sårbara och hoppas på det. City Hall blandar och ger, medan jag knappast tror att Global Investment är gynnad av de täta starterna.

Veckans spik

6. Operett Ribb (V75-2) har en intressant uppgift framför sig i och med springspåret och den invändiga strykningen. Det kan bli ledningen runtom och hon känns som en bra chansspik.

Veckans drag

11. Discovery Håleryd (V75-1) är en häst jag håller högt och med ett lopp i kroppen så ska han räknas. Utgångsläget avskräcker förstås, men med lite tur på vägen kan årets första favoritfall vara ett faktum.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla första januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är en spännande omgång spelmässigt och det syns i fälten att de bästa hästarna är i vinterträning eller matchas mot Frankrike. I gulddivisionen är det bara nio hästar med. Men det är intressant på spelfronten och det är det vi söker.

Veckans spik

Never Again (V75-7) vann på ett imponerande sätt senast mot en av kullens bästa hästar. Han gick utvändigt om You Bet Hornline hela vägen men vann enkelt, kanonbra gjort. Jag tror att han vinner och att Örjans flyt håller i sig.

Veckans drag

Yankee T.L. (V75-2) är en häst som visat att hon kan spurta bra om hon får en fin resa vilket hon kan få här. Det är ett öppet lopp och hon är ingen spik, men hon är helt klart ett streck på min kupong. Sedan kan Torpa Glad (V75-5) vinna kallblodsloppet, han är bäst av de norska hästarna.

ARTIKELN HANDLAR OM