Sportbladet sätter plus på alla hästar

TRAV

Tio stjärnhästar gör upp om en miljon kronor i förstapris i Sundsvall Open Trot. Sportbladets Per Nicklasson sätter plus på alla deltagarna.

1. Xanthos Crown

Valack, sex år

Kusk: Jorma Kontio

Tränare: Catrin Fajersson. Bana: Kalmar.

Stark herre som var en 100-oddsare när han vann på V75 för två starter sedan. Något liknande om han skulle vinna igen – men blixten slår knappast ner två gånger på samma ställe.

2. Photocopy

Hingst, sju år

Kusk: Veijo Heiskanen

Tränare: Veijo Heiskanen. Bana: Åby.

Gör starka insatser varje gång men har inte riktigt haft marginalerna med sig. Perfekt spår nu och ska vi peka ut någon som tänkbar skräll är det Photocopy vi kan tänka oss.

3. Torvald Palema

Hingst, nio år

Kusk: Åke Svanstedt

Tränare: Åke Svanstedt. Bana: Axevalla.

Bättre än någonsin, åldern biter inte på Torvald Palema. Tredjespår är perfekt för honom och oavsett position har han toppchans – det är väl bara från dödens han känns sårbar?

4. Commander Crowe

Valack, sju år

Kusk: Peter Ingves

Tränare: Petri Puro. Bana: Halmstad.

Var borta länge för diverse problem men har sett snärtigare ut än tidigare sedan han kom tillbaka till tävlingsovalen. Som titelförsvarare är han givetvis en häst att ta på allvar.

5. Go On Pale

Valack, nio år

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Kari Lähdekorpi. Bana: Halmstad.

Det här är en häst man måste hysa beundran för; han tål att starta tätt, han är komplett och han står hyggligt pall för den hårda matchningen. Skulle kunna skrälla om favoriten sviker.

6. Infatti November

Hingst, sex år

Kusk: Erik Adielsson

Tränare: Stig H Johansson. Bana: Solvalla.

Tog en snygg seger för tre starter sedan, där han spurtade ner Commander Crowe. Galopperna i starterna efter det tar vi inte allvarligt på. I det här gänget är en plats bland de tre gott nog.

7. Magic Sisa

Valack, sex år

Kusk: Johnny Takter

Tränare: Gitte Madsen. Bana: Danmark.

?En av flera som lyckats skrälla i gulddivisionen i sommar. Nu är motståndet stenhårt och dessutom är han bortlottad. Kretsen kring honom är nog helnöjd om Magic Sisa tjänar en slant.

8. Lisa America

Sto, fem år

Kusk: Torbjörn Jansson

Tränare: Jerry Riordan. Bana: Italien.

Ruskigt laddad i Jubileumspokalen senast men galopperade då. Visar fart och form för att trots ett åttondespår kunna vara med och hugga. Kretsen kring henne är garanterat revanschsugen.

9. Amour Ami

Hingst, åtta år

Kusk: Robert Bergh

Tränare: Robert Bergh. Bana: Bergsåker.

Segertiden 09,9 senast är en bländande tid, men man ska tänka på att det var på Europas förmodligen snabbaste bana, finska Mikkeli. Hemmahästen Amour Ami är en av flera platsluringar.

10. Beanie M.M.

Hingst, sju år

Kusk: Per Lennartsson

Tränare: Morten Waage. Bana: Solvalla.

Såg inte som allra bäst ut i värmningen senast – var det därför han kördes passivt? Spurtade hur som helst mycket starkt. Härdad i de hårdaste av sällskap är Beanie M.M. en av dem som höjer sig här.