Här krossar hon Torvald Palema

Foto: ATG LIVE
TRAV

Lisa America var enorm i Sundsvall Open Trot.

Torvald Palema och de andra hade inte en chans i miljonloppet.

– Det måste vara en av världens bästa hästar, sa segerkusken Torbjörn Jansson i TV4.

Torvald Palema var storfavorit till segern i storloppet på Bergsåker, Sundsvall Open Trot, med en miljon i förstapris. Han skulle ta revansch på Commander Crowe som vann loppet i fjol, var tanken. Torvald Palema var stor favorit på V75 och stod i 1,40 gånger pengarna. I princip alla trodde att Svanstedts stora stjärna skulle vinna. Men oj, så fel de skulle visa sig ha. Lisa America, som kördes av Torbjörn Jansson, ville annat.

”Vill gråta”

Torvald Palema fick programenligt ledningen med Commander Crowe på utsidan. Åke Svanstedt fick bestämma i ledningen, men ut på den sista långsidan blev det en rejäl temposkärpning. Lisa America attackerade då våldsamt fort från tredje utvändigt och landade utanpå Torvald Palema. In på upploppet var de sida vid sida, men mitt på upploppet krossade Lisa America, Torvald Palema, och höll undan till säker seger.

– Jag ser cool ut, men det är jag inte. Jag skulle vilja gråta, sa tränaren till hästen, Jerry Riordan, direkt i TV4 efter loppet.

Han fortsatte:

– Jag har haft hästens mormor, mamma och så vidare, det är min familj.

Får en miljon

Segerkusken Torbjörn Jansson var samlad efter loppet, men strödde lovord över stjärnan.

– Det måste vara en av världens bästa hästar. Jag hade det här på känn. Jag kände ju resurserna i henne förra gången och jag förstod att hon kunde vinna. Hon gick med skor runt om, och jag förstod att jag skulle få dra fram Beanie M.M., men hon var verkligen bra.

Beanie M.M. spurtade bra till andraplatsen och Åke Svanstedts stjärna Torvald Palema fick nöja sig med tredjeplatsen.

Segertiden för Lisa America blev 1.12,2 över 2140 meter med autostart, nytt svenskt rekord. För segern belönades stjärnstoet med en miljon kronor.