Tränaren: Ska han vinna så är det nu

Foto: ALN
Isak C.D. har toppform, kanonläge inför söndagens V75.
TRAV

Han har toppform, kanonläge och ska köras i ledningen.

Förutsättningarna för Isak C.D. kan knappast bli bättre.

– Ska han vinna på V75 så är det nu, säger tränaren Patrik O Sundberg.

Rättvikstränaren åker till Färjestads V75-tävlingar med två hästar. Båda startar i den första avdelningen och störst förhoppningar har han på Isak C.D. Hästen har gjort fina insatser på slutet och har nu ett perfekt läge. Eftersom han är så startsnabb torde taktiken vara given när det är kort distans.

– Jag läste någonstans att Daniel Olsson inte var intresserad av att släppa till någon annan. Han brukar heller inte missa ledningen med min häst, säger Patrik O Sundberg.

"Kan inte få bättre förutsättningar"

– Isak C.D. var fantastiskt bra ett tag som fyraåring och hade då fem segrar på sex starter. Sedan har han tävlat väldigt ojämnt men det har han inte gjort de senaste månaderna. Han har gjort det riktigt bra på slutet förutom i Romme men då var det mitt eget fel som hade skruvat i för korta broddar i skorna.

– Senast avslutade han rappt som tvåa på V75 via open stretch. Hästen känns fortsatt fin och kan väl inte få så mycket bättre förutsättningar än så här. Han är väldigt kvick ut och kort distans passar bra. Är han lika fin som senast måste han ha bra chans och ska han vinna på V75 så är det nu, säger Sundberg.

Vad säger du om Aces Majesty i samma lopp?

– Aces Majesty (V75-1) avslutade riktigt bra senast och var knappt slagen. Formen är fin men nu har han bakspår och är utlämnad åt vad som händer i loppet. Det hade varit mycket bättre med spår nio och rygg på Isak C.D. Han får försöka smyga med invändigt och tjäna en slant.

– Skulle det gå väldigt, väldigt fort och han får ett invändigt fint lopp så kan han överraska. Han var nära att vinna på V75 för sex starter sedan då han satt sist och spurtade bra. Jag tycker att hästen känns lika bra nu men normalt sett är det långsökt att tro på seger från bakspår över 1600 meter. Båda mina hästar tävlar med skor och broddar och har inga problem med det, säger Sundberg.

Michael Carlsson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM