Tränarens hån – mot Nybrink

Foto: tv4
TRAV

Micke Nybrink gick till hårt angrepp mot travtränarna och sa att det var ”SM i gnäll med grädde i mungipan”.

Här får han tillbaka – Jörgen Westholm hånade honom i direktsändning.

– Han håller på att klanka ner på tränarna, så han får inte vara med på någon bra häst, sa tränaren i TV4.

Han ägnade en hel krönika i Sportbladet åt att gå till hårt angrepp mot travtränarna. Micke Nybrink menade att det gnälldes för mycket och att det absolut inte är någon kris inom travet. Här några meningar som han skrev i krönikan.

”Varför ska de aktiva eller hästägarna ha allt? Sänk era avgifter i stället, era priser skenar snabbare än konsumentindex, trimma organisationen, pruta på fodret, sälj mersan, köp ett SL-kort”.

Han fortsatte:

”Slutsats: Hästägare och/eller tränare är gnällspikar och tar överlägset guld, år efter år, i ”SM i gnäll med grädde i mungipan”. Har de aldrig hört talas om krisbranscher som faktiskt backar? Med 10 procent, 15, 20? Där folk blir av med jobbet? Där ersättningar minskar eller försvinner? D-e-t är kris”.

”Ligger på minus”

Tränarna reagerade hårt på den frispråkige spelexpertens krönika. Under måndagen var det premiär för det nya travprogrammet i TV4 Sport, ”Lunchtravet Direkt”. Gäst i studion var Jörgen Westholm. Han tog tillfället i akt och hånade Nybrink lite efter dennes uttalanden.

Samtalet i studion styrdes in på hästar och om Westholm hade hittat den ”perfekta hästen” än. Det hade han inte men programledaren Patric Skoglund flikte in:

– Hittar du den perfekta hästen så kan du väl slå en signal till Nybrink?

– Ja, det kan han göra, svarade Nybrink.

Men det var inte något som tränaren var så förtjust i.

– Nybrink ligger på minus än. Han håller på att klanka ner på tränarna, så han får inte vara med på någon bra häst i alla fall. Han får ta någon dålig, sa Jörgen Westholm.

På det "hånet" svarade Nybrink med ett generat skratt och sedan gick konversationen vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM