Var med i olycka – nu kan han petas

Foto: aln
Får Pierre Vercruysse köra i Prix d´Amerique också?
TRAV

Stjärnkusken Franck Nivard ramlade av en häst i ett montélopp och kunde inte köra Ready Cash i Prix de Bourgogne i helgen.

Här kommer nästa smäll – han kan bli petad på hästen i Prix d´Amerique.

– Det är nog 50-50, säger Anders Lindqvist, tränare och TV4-expert.

Foto: aln
Franck Nivard kan bli petad på Ready Cash.

I helgen kördes det tredje av fyra B-lopp inför Prix d´Amerique, Prix de Bourgogne, på Vincennes. Den stora franske stjärnan Ready Cash vann enkelt. Men det var inte den ordinarie kusken som körde. Franck Nivard hade nämligen ramlat av en häst i ett montélopp tidigare under dagen. Rutinerade Pierre Vercruysse fick ta över tömmarna, och det gjorde han med den äran.

– Jag tror att kuskbytet till Vercruysse har en lugnande inverkan på hästen. Jag vet inte vad som kommer att hända, men han verkar vara en idealisk kusk, säger tränaren Anders Lindqvist som har sin bas i Frankrike.

”Revansch”

Men du tror att Nivard kör i Prix d´Amerique?

– Jag pratade med ägaren till Ready Cash och han var väldigt imponerad av Vercruysse, så det är nog 50-50, för att Vercruysse passade så bra, säger han.

– Det finns något som heter revansch också. Ifjol så var det tänkt att Nivard skulle köra Ready Cash i Prix d´Amerique, men han var inte riktigt nöjd med Ready Cash så han körde Quarla istället. Nu kanske Philippe Allaire, Ready Cashs tränare, ska hämnas. När Nivard svek förra gången så kanske det är hans tur att bli sviken nu, säger Anders Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM