Hemmatränaren: Alla mina hästar kan vinna

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Joakim Lövgren.
TRAV

Supertävlingar på Jägersro med V75 på lördag.

Då har hemmatränaren Joakim Lövgren vässat ordentligt – och tror på chans med samtliga sina hästar.

– Yason Boko är bästa chansen, så pass bra som han varit borde han ha vinstchans, säger Lövgren.

Jägersroproffset Joakim Lövgren har haft ett strålande år och är redan nu ikapp förra årets resultat. En av Lövgrens absolut bästa hästar är femårige Yason Boko som gjort fem starter för Lövgren. Senast startade hästen i Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. Lövgren och hans häst blev utan pengar – men insatsen var trots det mycket positivt. Yason Boko såg kraftfull ut över mål och hade krafter sparade.

– Han har lite problem med tempoväxlingar så jag fick ta upp honom några gånger och han blev lite störd av det. Får han sköta sig själv går det bättre och jag är nöjd med honom, säger Joakim Lövgren.

”Borde ha chans att vinna”

På lördag startar hästen på hemmaplan på V75. Yason Boko inleder från spår sex bakom startbilen och blir hårt betrodd.

– 2 100 meter är lite för kort egentligen, han är ännu bättre på längre distanser. Men han är stark och är bäst då han får mala på i sitt egna tempo. Han mötte väldigt fina hästar senast och så bra som han varit på slutet så måste han ha chans att vinna ett sådant här lopp, trots distansen.

I V75-2 startar Flip A Coin som var mycket bra senast efter galopp, vad tror du om hans chanser?

– Han har gått bättre och bättre och varit ut mot enklare motstånd. Han har mått bra av det samtidigt som han blivit av med tävlingsnerverna efter att ha blivit kastrerad. Han har bara gjort bra lopp efter kastrationen.

– Nu börjar han löpa upp till det jag trott om honom och det känns som att han springer på sin rätta nivå nu. Nu var det synd att han fick bakspår även om det är lång disrans, det är bra att sitta långt fram då spurten dras upp. Han hanterar distansen och har full form. Han har gjort bra lopp och är under utveckling så han borde räknas.

Luringen Palema i V75-4, vad är känslan där?

– Han var klart bättre senast än gången innan. Näst senast ramlade han undan från ledningen, då var han skyldig att vinna och höll på att somna bort det. Han är inte lika vass i ledningen som bakifrån och jag hoppas på ett rygglopp.

Hur tidigt ska han räknas?

– Han ska inte underskattas. Han är snabb i benen och har form och det är rätt distans. Han vinner inte på beställning men är inte ofarlig. Ett garderingsstreck, säger Joakim Lövgren.