Vann 600 000 på V75 – här är hans miljondrag

19-åringen vann storvinst och förutspådde vinnaren i miljonloppet

Foto: Maths Nilsson
TRAV

Först vann 19-åringen Rickard Hansson 634 823 kronor på V75.

Sedan bjöd han Trav365:s läsare på draget Lisa America som vann Sundsvall Open Trot till nio gånger pengarna.

Nu har Rickard Hansson hittat tre miljonvinnare den här veckan.

– Det här kommer bli en fantastisk helg, säger han.

Travjournalisten Rickard Hansson, 19, har riktigt flyt just nu. I våras tog han studenten och direkt efter skolan fick han jobb på travsajten Travnet som journalist och expert. I slutet av augusti lyckades han få sju rätt på V75 och vann 634 823 kronor.

Han brukar inte spela V75, men den här helgen gjorde han en rad tillsammans med en kompis och det lönade sig rejält.

Insatsen var endast 108 kronor och gav över en halv miljon kronor.

Ännu har han inte riktig bestämt vad han ska göra för pengarna.

– Jag är ganska slösaktig av mig som person, så jag kommer inte göra något speciellt för pengarna. Jag hoppas i alla fall att pengarna ska räcka ett år, annars är det inte positivt.

I en chatt med Trav365:s läsare bjöd han på en riktig skräll på V75 i lördags.

De flesta V75-spelarna trodde på Åke Svansteds Torvald Palema i Sundsvall Open Trot, men Rickard Hansson valde att lägga sina pengar på Lisa America som vann till nio gånger pengarna.

”Spela och festa”

Nu har 19-åringen hittat en vinnare till V64, V75 och till söndagens Derby som han kommer besöka med några kompisar.

– Jag besöker förstås Jägersro i helgen, fantastisk helg, allt är bra i princip.

– Jag kommer spela, festa och umgås med vänner, säger succétipparen.

FAKTA

Här är hans miljonvinnare och tankar:

Solvalla, onsdag

V64-1: 6 Mr Jef Fior.

– Det här är en häst som jag tidigt fick upp ögonen för och jag tror att det är en blivande stjärna. Ett stort lopp där han, troligen - om jag har rätt, kommer att starta i är Jubileumspokalen nästa år. Efter ett par tvivelaktiga prestationer och lite sämre uppgifter var han senast förbättrad igen. Kusligt bra uppgift här och Örjan upp. Bra chans.

Jägersro, fredag. Lopp 7: 2 Bon Caruso.

– Han är i toppslag för dagen. Uppgiften ser lämplig ut den här gången och "Skåne" - som kusken Fredrik Berg kallas - är nu på "himmaplan" och har ett stort tryck på sina axlar. Hästen har hittills aldrig vunnit men har aldrig varit bättre än vad han är nu. Skön vinnare att inleda helgen med.

V75, Jägersro, lördag

V75-1: 1 Mysterious.

– Det här är en riktigt bra häst. Han försökte kvala in till Derbyt i fjol men stötte då på bland annat Maharajah i kvalet och fick nöja sig med en fjärdeplats då. Vid segern på Åby var han fin och senast, efter galopp, gick han omkring 1.13,5 i 2600 meter - med tredjespår stora delar av slutrundan och han travade trots det bra över mål. Det kan bli ett bakslag - men tar han det loppet på rätt sätt så blir han farlig. Bra uppgift här och fullständigt felstreckad.

V75-7: 6 Yason Boko.

– Han var mycket bra som tvåa i Malmö Stads Pris. Det här ser ut som en riktigt bra häst och anledningen till att han var oplacerad senast var framför allt att motståndet var stentufft - samt att han var felbalanserad och inte kunde trava ut normalt och därmed inte kunna prestera på topp. Han såg dock härligt fräsch, fin och rejält ut i värmningen den dagen. Korrigeras i balansen nu. Känns mycket aktuell.

Jägersro, söndagens Derby:

– Efter att ha sett kvalen tror jag mest på Juggle Face. Det är en av finalfältets bästa hästar och han såg bäst ut i försöket. Jag har dock stor respekt för Oracle som jag tror har högst kapacitet i fältet. Joke Face såg usel ut i kvalet men var gudomlig på Årjäng och vinner - om han visar upp sig samma sida igen. Ett öppet Derby - men med fördel för Juggle Face.

ARTIKELN HANDLAR OM