Fick topphästen gratis – nu startar de på V64

Hästen blev allvarligt skadad – då skänkte ägarna bort hästen

Foto: ALN
Janaxel Näsman fick Magic Space eftersom hästen var allvarligt skadad. Nu är hästen tillbaka på banan.
TRAV

Miljonhästen Magic Space blev allvarligt skadad och karriären var hotad.

Då skänkte ägarna bort hästen till amatören Janaxel Näsman.

Nu är hästen tillbaka på banan och startar på V64.

– För varje dag som han håller är jag glad, säger tränaren.

Den sjuårige valacken Magic Space tränades tidigare av Solvallas Roger Walmann. Hästen startade flera gånger på V75 och vann vid V75-tävlingarna på Jägersro för två år sedan.

Men en allvarlig skada för några månader satte stopp för hästens karriär och när ägaren gav upp hoppet om att hästen skulle komma tillbaka fick Gävletränaren Janaxel Näsman chansen.

– Jag fick den här hästen eftersom han var så skadad. Det var en gaffelband och ringband-skada. Jag fick han för sex månader sedan och sedan dess har han fått kontinuerliga behandlingar av olika slag. Vi får se om han håller, för varje dag som han håller är jag glad.

– De andra ville ge upp. Jag vill att hästen ska få det bra, så han kommer inte att lämna min gård och han kommer inte att tävla om han inte är fräsch.

”Fantastisk fin häst”

Han menar att Magic Space har något utöver det vanliga.

– Det är en fantastisk fin häst och en fantastisk personlighet. Han är klok och bestämd. Hemmavid är han lite lat, men med sällskap så blir han vassare. Det är en trevlig häst att ha att göra med, säger han.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla gör hästen sin andra start för tränaren. Det senaste loppet på Romme slutade med en fjärdeplats.

Ett snällt upplägg

Tränaren ligger dock lågt med chanserna inför onsdagen.

– Han får förhoppningsvis en snäll resa och så kan han gå med sista biten. Han har varit borta i åtta månader. Det blir ett snällt upplägg, men sedan beror det ju på hur loppet blir. Det blir inget offensivt upplägg. Från spår åtta och snällt upplägg hoppas jag att han gör ett lika bra lopp som förra gången. Några segerförhoppningar har jag inte, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM