Kronér besöker V75 – ska samla in 350 000

Här är årets nyhet på Jägersros travbana – Lasse Kronérs auktion för välgörenhet

Foto: Magnus Sandberg
Lasse Kronér besöker Jägersro travbana på lördag och arrangerar auktionen Glädjeresan.
TRAV

Lördagens V75-tävlingar är mer än bara bra sport och spel.

På publikplats kan du fynda alltifrån en spaweekend till en ny cykel på Lasse Kronérs auktion.

– Alla pengar går oavkortat till Stadsmissionen i Malmö, berättar Alexandra Dobo på projektet Glädjeresan.

En av nyheterna vid helgens Derbyfest på Jägersro är auktionen Glädjeresan som arrangeras till förmån för Stadsmissionen.

Projektet glädjeresan grundades av tv-profilen Lasse Kroner och Toyota Center Göteborg, i tio år har man arrangerat auktioner i Göteborg.

På lördag är det premiär i Malmö – på Jägersros travbana.

Kronér och Brandeby

Auktionsförrättare är tv-profilerna Lasse Brandeby och Lasse Kronér.

– Vi kör det här varje år men har olika ändamål varje år. Nu har vi bestämt att vi ska skänka pengarna till Stadsmissionen i Malmö och deras önskan var att få en minibuss så de kan göra utflykter med sina besökare. Målet är att samla in pengar till en minibuss, säger Alexandra Dobo.

Företag har skänkt pengar och tjänster som Lasse Kronér och Lasse Brandeby ska auktionera ut. Pengarna går oavkortat till ändamålet.

– Vi hoppas få in 300 000 eller 350 000 kronor. Det är svårt att säga hur mycket vi får ihop. Men målet är att vi ska få ihop till en minibuss, säger hon.

– Du kan köpa bland annat spaweekend, tandblekningar, cyklar, kläder, restaurangbesök, bärbara datorer och Iphones, berättar Alexandra.

Eftersom det är första gången man arrangerar auktionen i Malmö väljer de att gå ihop tillsammans med ett tidigare etablerat arrangemang som V75 på Jägersro.

– Vi kommer att hålla till precis innanför ingångarna. Det kommer att vara fri entré till auktionen och sedan har de flyttat entrén till travbanan lite längre in på området, säger Alexandra Dobo.

ARTIKELN HANDLAR OM