Kolgjini lägger av – säljer topphästar

Lulzim Kolgjini avvecklar bolaget – säljer hästar till högstbjudande

Foto: ALN
Lulzim Kolgjini.
TRAV

Lulzim Kolgjini och Ulf Eriksson säljer alla sina hästar i Winwin Trotting AB.

Lovande unghästar och avelshingsten Dream Vacation är till salu till högstbjudande.

– Jag har tappat fokus och jag tycker inte att det är roligt längre, säger Lulzim Kolgjini.

Ulf Eriksson och Lulzim Kolgjini, bror till travtränaren Lutfi Kolgjini, har sedan några år tillbaka drivit Winwin Trotting AB som äger ett flertal lovande unghästar, tävlingshästar, fölston och avelshingsten Dream Vacation.

Nu efter flera års slit har Lulzim Kolgjini beslutat sig för att lägga ner verksamheten och hästarna ska säljas.

– Det är väldig enkelt. Jag har jobbat dygnet runt i sex år med det här. Jag har sagt till mig själv, den dag jag inte har hundra procent fokus så kommer jag att lägga av. Jag har tappat fokus och jag tycker inte att det är roligt längre. Jag måste hitta gnistan igen, jag har arbetat för mycket, berättar han.

Beslutet var dock inte enkelt.

– Känslomässigt känns det jäkligt jobbigt med tanke på den hingst vi har och de ston vi har. Det är en hel del topphästar. Det känns jobbigt. Men jag har tagit beslutet och efter det känner jag mig lättad. Jag och Ulf Eriksson har tagit det här beslutet tillsammans. Vi är väldigt väldigt goda vänner. Det handlar inte om någon schism. Utan jag har sagt att jag vill lägga av och då har vi valt att göra på det här sättet.

– Vi köper inte ut varandra utan hästarna ska ut på marknaden. Alla är till salu, berättar han.

Till veckan kommer de att ha en annons i tidningen Travronden om alla hästar som är till salu. Det handlar om både fölston, tävlingshästar, föl och avelshingsten Dream Vacation.

– Den som är seriöst intresserad får höra av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM