Spelare rasar mot Derbyt utanför DD

TRAV

Jägersro placerade klassiska Derbyt utanför Dagens Dubbel.

Nu rasar både spelare och travkrönikörer – men Jägersros chef försvarar sig.

– Vad spelar det för roll? Här ser man vad spelet styr folkets tankar, säger Ahlqvist.

På söndags avgörs Derbyt på Jägersros travbana i Malmö och över 6 000 personer väntas komma till banan. Varje år brukar Jägersro lägga det klassiska loppet med 1,6 miljoner kronor i förstapris som V65-6, det vill säga på Dagens Dubbel-spelet.

Men i år har Jägersro valt att peta Derbyfinalen från Dagens Dubbel vilket har fått landets spelare och travkrönikörer att rasa mot beslutet. Krönikörerna menar att banan helt saknar känsla och att det är ett hån mot spelarna. Mats Ahlqvist, sportchef på Jägersro, förstår inte spelarnas ilska och försvarar sig.

– Vi hade Derbyt på dubbeln förra året och loppet gick halv sex, det vill vi inte ha igen. Förra året gick det alldeles för sent och folk gick hem innan loppet. Det här är Jägersros beslut helt och hållet och vi måste värna om banpubliken en sådan här dag. Det ska vara stämning och fest när Derbyt går.

Förstår du spelarnas ilska?

– Nej, vad spelar det för roll? De får spela de andra Dagens Dubbel-loppen istället. Va fan, Derbyt är Derbyt, här ser man vad spelet styr folkets tankar. Det finns några gånger per år då vi måste prioritera stämningen och publiken mer än vad vi placerar ett lopp på en kupong. Men det är kul att folk bryr sig, säger Mats Ahlqvist till Trav365.