Berghs dubbellycka – vann 160 000 kr

Foto: Kanal 75
Robert Bergh.
TRAV

Robert Bergh åkte till Solvalla med två hästar.

Resultatet: Två segrar och 160 000 kronor intjänat.

Bergsåkerprofilen Robert Bergh är en sällsynt gäst på Solvalla men under onsdagen gästade han banan med två hästar. Han inledde med att vinna V64-1 med styrkefenomenet Intruder Kronos som imponerade enormt. Trots ett tufft lopp kunde hästen vinna och tjäna 60 000 kronor. Det här var hästens nionde seger i den elfte starten hos Bergh som äger den kapable hästen.

– Det kändes bra, jag tryckte på lite 800 kvar och hade bra feeling att jag skulle slå honom hela vägen. Nu ska vi ta vintervila, och vänta till april. Så han kan inte förlora innan april. Jag såg han en hel del lopp på Bergsåker, sen galopperade han på Solvalla. Då ringde jag ägaren och det passade bra att ringa då, sa Robert Bergh efter den övertygande segern.

”Full huggning hela tiden”

Bergh avslutade även omgången då han vann med det hetsiga stoet Molly McGuire. Trots att hästen var hetsig en bit ner i andraspår hade hon mest krafter över upploppet.

– Hon är hård. Det är full huggning hela tiden och hon springer lite över sin kapacitet i och med att hon är så där. Hon springer nog upp och blir miljonär eftersom hon har det sättet. Det är en av få som klarar av att pulla så hårt och ändå vinna, sa Robert Bergh efter segern värd 100 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM