”Raja Mirchi – en favorit i fara”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

En hel del intressanta lopp den här veckan. Jag tror inte att det blir någon jätteutdelning men lite pengar kan det nog bli på sju rätt. Omgångens höjdpunkt är V75-3, där Lavec Kronos startar och treåringsloppet i V75-6. Där tror jag på favoritfall...

Veckans spik

Denna vecka har jag två bra spikar. Global Limousine (V75-1) och Global Investment (V75-3). Det här blir Goops helg!

Veckans drag

Om man garderar 3 Global Limousine i V75-1 så ska man inte glömma 9 Alwood. Den hästen spurtade bra bakom min egen häst, You Bet Hornline, på Bergsåker senast. Glöm inte honom. Jag tycker att Lutfi Kolgjini generellt kör för offensivt, och det kan kosta. Det är varning för favoritfall med Raja Mirchi.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor och nu är han moderator på facebookgruppen ”Vi som har alla hästar hemma!”.

Så ser omgången ut

Det ser favoritbetonat ut på Jägersro, då Lutfi Kolgjini har ett par riktigt bra chanser. Tänk på att Jägersro har en bana som tycks gynna ledaren. Vem tar spets? Vem väntas få överta? Senast tror jag inte mindre än sex av V75-vinnarna satt i ledningen inför upploppsrakan och det kan mycket väl upprepa sig imorgon.

Veckans spik

3 Raja Mirchi (V75-6) är en bra favoritspik och har ett bra läge inför en mycket lovande uppgift. Motbud finns, men de kommer antagligen inte att rensa tillräckligt bra för att motivera att jag ska titta åt annat håll.

Veckans drag

4 Premier League (V75-7) känns lite bortglömd i Silverdivisionen. Olle Goop har ett stall i bra form och ett gynnsamt startspår innebär en oerhörd fördel i ett jämnt lopp som detta. Hästen bör med andra ord få en bra resa oavsett taktiskt upplägg.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är inte lika lätt att hitta spikar i denna omgång som förra. Det är mycket mer öppet och därmed spelmässigt. Sådana här helger är det lätt att det blir låg utdelning, men jag tror att det kan bli pengar. Det är flotta löp och flotta hästar. V75-7, Silverdivisionen ser öppen och spelmässig ut. Där tror jag mig ha ett bra spel...

Veckans spik

3 Global Investment (V75-3). Är så pass kvick ut så att han kanske kan ta emot Lavec Kronos. Han var väldigt fin senast och jag tror att han vinner.

Veckans drag

1 Mysterious (V75-1). Han blir bättre när han går för körspö. Jag spelade hästen när han vann på Åby och då var han riktigt bra. 10 Dont Wear PJS är bästa hästen i fältet, men denne kan få en för lång väg fram. 1 Mysterious är inte så snabb ut, men har alltid en väldigt god avslutning. Med i tipset finns lite norsk patriotism också. 6 Yason Boko (V75-7) ska gå barfota runt om som han gjorde på Forus och då var han jättefin. Senast var han med i Jubileumspokalen och mötte bra hästar, lättare emot nu.

ARTIKELN HANDLAR OM