Pokerproffset: Är ruskigt spännande

Foto: KANAL75
Tobias Persson (längst till vänster) är pokerproffs och delägare i Lavec Kronos.
TRAV

Han är en av Sveriges främsta pokerspelare.

Tobias Persson är även mycket travintresserad och delägare i stjärnhästen Lavec Kronos.

Pokerproffset tror på toppchans och spikar sin häst på V75 – samt bjuder på ett miljondrag.

– Trav är min stora hobby. Lavec Kronos har tränat riktigt bra i veckan och jag tror att han vinner, säger Tobias Persson till Trav365.

Han har firat stora framgångar på nätpokern de senaste åren. Tobias Persson är en av landets främsta spelare i cashgame på internet där han har vunnit miljonbelopp. Vid sidan om pokern kopplar Tobias Persson av med trav. Han är en erkänt skicklig spelare och delägare i flera hästar. En av dem är fyrfaldige miljonären Lavec Kronos. Han vann sommarens ”Elitloppet” Hugo Åbergs Memorial inför hemmapubliken på Jägersro. Tobias Persson fanns på plats och fick uppleva dramatiken.

– Det var en fantastisk kväll. Jag var otroligt nervös innan och under själva loppet. Det är jag alltid när mina hästar startar. Men det var en underbar känsla när han vann. Det var riktigt stort, precis det man drömmer om som hästägare, säger Tobias Persson.

– Just glädje och känslomässigt är travet mycket roligare än pokern. Men samtidigt så är det pokern jag tjänar mina pengar på, fortsätter han.

Tobias Persson började spela poker för åtta år sedan. Han blev snabbt framgångsrik och spelade in höga belopp.

– Jag spelade mycket turneringar tidigare i olika länder men det slutade jag med för tre, fyra år sedan. Jag tröttnade på att resa runt helt enkelt. Numera spelar jag nästan uteslutande cashgame på internet. Det är nätpokern jag fokuserar på, menar han.

Persson har varit travintresserad i många år och travet har blivit hans stora hobby.

– Jag har varit intresserad sedan 12, 13-års åldern. Från början var det först och främst spelet som lockade, men sedan har sporten blivit mer intressant. Jag har gått mycket på Jägersro som är min hemmabana och följer med så mycket jag kan.

– Pokern tar mycket tid men tisdagar, onsdagar och lördagar ägnar jag en hel del åt travet. Jag spelar främst V64 och V75 varje vecka, och när det är jackpot så går jag in för det lite mer.

Varför har du blivit intresserad av travet? Har travet och pokern något gemensamt?

– Framförallt är det ruskigt spännande. Likheterna är att man får någon slags kick av det. Travet är intressant i och med att det är mycket taktik och psykologi. Sedan är det alltid kul att spela om pengar.

Sedan några är Tobias Persson hästägare och äger flera travare. Alla är i träning hos Lutfi Kolgjini på Jägersro. En av dem är stjärnan Lavec Kronos som tillhör yppersta eliten.

– Jag köpte in mig på Lavec Kronos efter Sprintermästaren förra året. Det har verkligen varit en bra affär. Sedan har jag Lily Kronos som har slutat tävla nu och hon är dräktig med Andover Hall. Så jag hoppas att det ska bli ett trevligt föl.

– Jag har även en tvååring hos Lutfi Kolgjini och ett par åringar. Ludde är överlägset den bästa tränaren, tycker jag. Han är lätt att prata med och bra på alla sätt.

Under helgens derbytävlingar kommer pokerproffset att vara på plats på Jägersro. På lördagen startar Lavec Kronos som storfavorit i gulddivisionen, V75-3.

– Han var inte som bäst senast men det fanns orsaker till det. Enligt Ludde har hästen tränat riktigt bra i veckan och det ser bra ut här. Han är snabb ut och jag tror att han vinner.

Har du något miljondrag att bjuda spelarna på?

– Västerbo Face It (V75-6). Han har varit riktigt bra på slutet och höll strålande senast då han fick hårt tryck i ledningen. Nu är hästen streckad på en procent och det är alldeles för lite, säger Tobias Persson som även bjuder på ett V75-system.

FAKTA

Tobias Perssons V75-system:

V75-1: 3, 4, 10

V75-2: 10 Flip A Coin

V75-3: 5 Lavec Kronos

V75-4: 4, 6, 7

V75-5: Alla 15 hästarna

V75-6: 2, 3, 11, 12

V75-7: 10, 11

ARTIKELN HANDLAR OM