Svanstedt: Jag är mycket stolt

Foto: ALN
Åke Svanstedt skriver själv om succén på stallets hemsida.
TRAV

2010 blev ett riktigt succéår för topptränaren Åke Svanstedt.

Stjärnan vann tränarligan och körde in över 39,1 miljoner kronor – vilket är det näst bästa resultatet någonsin.

”Jag är mycket nöjd och stolt över siffrorna”, skriver Åke Svanstedt på stallets hemsida.

Axevallatränaren Åke Svanstedt har ännu ett framgånsrikt år att se tillbaka på.

2009 slog han rekordsiffror när han slog det svenska rekordet på inkörda pengar och rekord i antalet segrar på ett år för en tränare.

Även 2010 var ett bra år för tränaren som vann tränarligan och stallet körde in hela 39,1 miljoner kronor.

Nytt framgångsrikt år

Tränaren skriver själv om succéåret på stallets hemsida.

”Vi har lagt ett nytt framgångsrikt år bakom oss och jag är mycket nöjd och stolt över siffrorna. Stallets hästar vann 326 lopp vilket var exakt lika många som året innan. Inkörda pengar slutade på 39,1 miljoner kronor och det är med marginal det näst bästa året någonsin” skriver han.

Torvald tjänade 6,2 miljoner

Skillnaden mot i fjol är stallets stjärna Torvald Palema som tjänade mindre under 2010.

”Torvald Palema tappade och tjänade tre miljoner mindre. Detta trots att Torvald sprang in 6,2 miljoner och blev den vinstrikaste svenskfödda hästen i fjol. Jag tycker att hästen var lika bra som tidigare men det var bara det att Lisa America var för svår. Det dök helt enkelt upp en som var bättre och de gånger som Torvald inte mötte Lisa America så vann han oftast”, skriver Svanstedt.

”Mycket nöjd”

Trots miljontappet menar tränaren att 2010 var minst lika som som 2009.

”Med tanke på det här så tycker jag att det var ett lika bra år som 2009. Det är många hästar som har vunnit lopp och tjänat mycket pengar. Jag är mycket nöjd att det återigen blev ett bra år, för det visar att rekordet 2009 inte var en tillfällighet. Det känns bra”.

Vann tränarligan på V75

Dessutom vann Svanstedt tränarligan på V75 med hela 45 segrar.

”Något som jag är mest nöjd över i fjol är att det gick så bra på V75. Vi vann tränarligan överlägset med 45 segrar och hästarna har presterat otroligt bra. V75 är ju travets elitserie och där är den tuffaste konkurrensen och de största pengarna att köra om. Även hästägarna brukar vara nöjda när deras hästar startar på V75 och vinner där. Det är något man ofta får höra som önskemål ifrån hästägarna, att de väldigt gärna vill ha en häst som kan vara med på V75”, skriver Svanstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM