Tränaren: Min häst dog i trafikolyckan

Foto: ALN
Urban G Erikssons ettåring blev överkörd av en lastbil och dog. Hästen på bilden har ingenting med artikeln att göra.
TRAV

Travtränaren Urban G Eriksson förlorade sin toppstammade unghäst i en hemsk olycka.

Tre hästar smet från sina hagar – och blev överkörda av en lastbil.

– De måste blivit skrämda av något rovdjur, säger Eriksson.

Travamatören Urban G Eriksson har under många år varit en erkänt duktig travtränare. Eriksson har på ett förhållandevis litet material plockat fram flera miljonhästar under åren, bland annat Sävaflickan och Days Of Glory.

Under torsdagskvällen inträffade en trafikolycka mellan Sala och Heby i Västmanland. Fyra travhästar rymde från sina hagar och kom ut på vägen där tre av hästarna blev överkörda av en lastbil och dog. Hästarna, som samtliga var ett år, stod på Johan Larssons gård i Ilsboäng och en av hästarna ägde Urban G Eriksson. Hans häst var efter avelshingsten Orlando Vici och Urbans gamla supersto Days Of Glory.

”Måste blivit skrämda”

Varför hästarna rymde från sina hagar vet inte Eriksson – men han har sina teorier.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt. Det är nya staket där hästarna står och allt är toppen, de har mat och utestall. Det måste ha varit något rovdjur som skrämt dem. Vi har haft lodjur här hemma där jag bor ända upp på trappen så om det är ett lodjur eller en varg som jagat dem kanske. De har liksom flytt, säger Urban G Eriksson om tragedin.

Hur känns det för dig?

– Det är jättetråkigt, hästen var fin och man hade förhoppningar. Jag skulle snart börja köra in henne så det är mycket tråkigt. Jag hade hästen tillsammans med Johan Larsson och han var på en hockeymatch under kvällen. När han kom hem stod det massa bilar på gården.

Den hemska olyckan gjorde att polisen fick stänga av vägen under natten.

– De fick ringa in en bil från Stockholm som fick hämta hästarna, de hade ingen här som kunde flytta på hästarna, säger Urban G Eriksson till Trav365.

De andra två hästarna som förolyckades ägdes av Johan Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM