Nybrink: Jag har hittat en tokspik

Experten om helgens V75 och chansspiken

TRAV

Hoppas han kommer ut på V75.

Nu är det dags. Äsch, från spår tolv.

Han vinner ändå, krossar allt som vanligt.

Opal Hall kom i gång sent som treåring. Inte förrän den 22 november debuterade han på Färjestad. Efter ett lopp i dödens sista 1?200 blev han fyra. Debuten var klart godkänd, även om den inte ledde till krigsrubriker.

I sin andra start i livet travade Stefan Hultmans hingst utanpå ledaren igen, nu på Solvalla. Jag såg loppet och tänkte direkt att här har vi något extra. Kihlström plågade honom inte, han skar linjen med ett fast tag om bettet. Efter det har Opal Hall tagit tre raka segrar och jag kan lova att mina förväntningar har infriats. Två gånger har han vunnit från dödens, senast tuggade han ner allt i tredjespår utan rygg sista 700.

Spår tolv är förstås ett minus. På V75 brukar positioner betyda allt. Fördelen är att han inte blir så hårt betrodd.

Med fint läge hade han varit brakfavorit, nu lockas många att gardera. Det kommer inte jag göra.

Full gas från start

Vendi (V75-7) är min chansspik i morgon. Jag tycker hon har bra chans att vinna igen, motståndet avskräcker i alla fall inte. Värre är det förstås med läget, spår åtta bakom bilen är snudd på katastrof. Nu är det i och för sig vinklad vinge på Jägersro och Vendi gillar full gas från start så jag är ganska säker på att Tony Wallin bara kör. Det gjorde han senast när Vendi krossade motståndet från dödens. Hon var strålande, tog över ledningen 500 kvar efter 1.13,5 första 1?000 och vann överlägset. Vendi har gillat de hårda banorna på slutet och det kan förstås vara så att hon inte är lika vass på Jägersros barfotabana. Jag tar den risken, om hon är lika bra som på slutet kan hon vinna. Vi snackar om en tokspik och åttaprocentare så inget är givet men om hon får till det är vi heta.

V75-1 bjuder på Eliott Hall igen. Ni vet, han som är överlägsen i klassen men alltid ­galopperar. Distans, startspår och hemmabana är tre plusfaktorer och jag vågar inte lova att han galopperar. Felfri är han som sagt ensam på banan.

Mitt drag är Space Hoss. Det borde vara dags för honom. Senast drog han fram Beretta Avanti i ett V75-lopp och föll med flaggan i topp.

Tar alla – som kan vinna

Guldloppet fegstreckar jag och plockar med alla som kan vinna. Sahara Dynamite är bäst om han är i form men debuten för Kolgjini sa inte så mycket. Han satt fast i mål i ett fyrahästarsfält där det kördes sakta med en liten speed till slut. Övriga bud är förstås Neo Holmsminde, Bobtail och Bowling Inferno.

Soliders Memory (V75-4) har fin chans att leda från start till mål. Hon gynnas av att kunna tävla barfota fram och att det är 500 meter kortare än senast är ett stort plus. Hotet är en felfri Nirvana F.H. Hon gillar bilstart och kan gå mycket fort sista 700.

Även V75-5 låser jag med två streck. Overworked såg jättefin ut senast då hon fick en tuff resa i front och klev undan i stark stil. Kommer hon till ledningen igen blir hon svårslagen. Ther Editor platsar också på lappen. Hon har två lopp i kroppen och ser allt bättre ut.

ARTIKELN HANDLAR OM