Efter Nybrinks utspel – nu reagerar läsare

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink gillade inte Björn Goops styrning på V64.
TRAV

Micke Nybrinks kritik mot toppkusken Björn Goop har diskuterats vilt på Trav365.

39 personer har tyckt till och åsikterna går isär.

Vissa håller på Nybrink, medan andra försvarar Goop.

”Jag är kär i Nybrink, så jävla skön han är. Denna gång har han ju dock helt fel”, skriver läsaren Swelux.

Björn Goops styrning med Yucca Boko i V64-5 på Solvalla blev föremål för en het debatt i TV4:s direktsändning i onsdags. Goop släppte ledningen till jättefavoriten Nisse Bean och hamnade i rygg på ledaren. Goop och Yucca Boko fick lucka sent och spurtade bra, men hann inte fram.

Ingen idé

Nybrink, som spelat Yucca Boko, tyckte det var dåligt gjort av stjärnkusken att släppa ledningen. I direktsändning sågade han kusken efter loppet.

– Det är ingen idé att hålla på med det här. Jag trodde de var här för att tävla, men det är de inte. De är här för att dela på pengarna. Usch, sa Nybrink och fortsatte:

– Man kan inte titta på oddstavlan och släppa för att det är en favorit. Det är helt fel kille som gör det, jag fattar ingenting. Det var därför jag spelade Yucca Boko, jag tänkte han släpper aldrig och det är det första han gör. Det är inte sant.

Hade fått order

Björn Goop förklarade varför han körde som han gjorde.

– Jag hade fått order om att köra ett snällt lopp eftersom hon är bäst bakifrån. Hon gick bra, hade lite problem med aktionen i sista sväng men gick sedan bra. Med lite längre upplopp kanske hon hinner ikapp, sa Goop.

Efter V64-tävlingarna har närmare 40 personer diskuterat loppet och åsikterna går isär. Några menar att Goop körde helt rätt, medan andra håller med Nybrink.

”I princip har Nybrink rätt - felet är att han låter sitt eget spelande allt för mycket styra kommentarerna. Hade han spelat Nisse Bean är det tveksamt om han sett något problem i Goops styrning. Ett exempel på Nybrinks plånbokstänk är att han som ofta klagar på "Solvallalunken" tyckte att det var OK att Erik Adielsson fick öppna 1.20 ett varv mot skäliga 1.17, eftersom han själv hade spikat Erik den gången, skriver Hoola.

”Jag är kär i Nybrink”

Swelux däremot menar att Nybrink har fel.

”Jag är kär i Nybrink, så jävla skön han är! Denna gång har han ju dock helt fel, Nisse Bean öppnar ju snabbare än förväntat och B.G gör helt rätt i att släppa ledningen. Nisse Bean är ingen häst man vill ha tryckandes i dödens(vunnit V75-lopp från dödens för). För alla er svinstedtlovers där ute kan jag säga att Nybrink behövs! Vad vill ni ha? Raffe (tråkig), Malla (som trilla av bussen utanför hästsportenshus), eller "professorn" (som tycker att en häst som ger 1,15 är en skräll). Nybrink är färgstark, säger vad han tycker/ tänker där och då, alltid med glimten i ögat”, skriver han.

Gjorde rätt

Läsaren ”Kevinknow” tror Goop hade förlorat även om han inte hade släppt ledningen.

”Personligen tror jag att Goop gjorde rätt och förlorar oavsett upplägg, de möttes senaste Nisse och Yucca och Nisse kändes överlägsen redan då, självklart noterade Björn detta men tydligen inte Nybrink som förmodligen torskade ordentligt med slantar utifrån den irritation han visade upp”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM