”Stig H:s stjärna är ett miljondrag”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

Veckans omgång ser lite smålurig ut och det kan bli hög utdelning. Min spik hittar man i V75-3 som med ett lopp i kroppen är mogen för seger hos Lutfi Kolgjini.

Veckans spik

4 Sahara Dynamite (V75-3) återkom efter vila senast och blev fast med krafter sparade. Det loppet ska föra honom framåt och möter nu inte speciellt hårt motstånd. Bra chans att ta sin första seger i regi Kolgjini.

Veckans drag

8 Vendi (V75-7) har varit otroligt bra på sistone och ses med chans, trots det dåliga spåret. Måste så klart ha tur men löser det sig är det här stoet inte sämre än någon annan för dagen. Se upp!

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Jag varnade för två favoriter i fara senast och båda svek (City Hall och Global Investment). Dubbelt Kolgjini känns inte som en omöjlighet när V75 gästar Jägersro och jag väljer att hålla på hemmalaget.

Veckans spik

3 Ridgehead Cahore (V75-6) trodde jag mycket på senast, men det blev pannkaka av allting och det är nog det sämsta spikförslaget jag bjudit på, någonsin. Här sitter han nästan garanterat i spets och då kan det förhoppningsvis bli ledningen runtom. Snabb revansch?

Veckans drag

6 Bobtail stormtrivs på Jägersro (hade tre raka segrar innan senaste starten) och verkar vara lite på gång. Jag tycker att man ska strecka henne eftersom hon troligen har bättre form än de två hårt spelade hästarna i loppet.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det finns flera stora favoriter och som alltid så här års är det viktigt att kolla upp banan innan man spelar. Vissa hästar kanske går annorlunda balanserade, och kan då prestera sämre eller bättre.

Veckans spik

1 Soldiers Memory (V75-4) är en riktigt bra häst med en bra kusk från ett fint spår. Tränas dessutom av Kari Lähdekorpi som har högform på stallet. Det här är en mycket bra häst för klassen som jag tror vinner. Sedan tror jag Örjan Kihlström vinner med 12 Opal Hall i V75-2 som är en kapabel travare. Vi kommer få höra mycket om Opal Hall under 2011. Vinner trots det dåliga spåret.

Veckans drag

6 Bobtail (V75-3) tycker jag man ska strecka då hon blir bortglömd. Jag tycker hon visat att formen är på väg uppåt och senast höll hon farten bra. Får inte glömmas bort.

ARTIKELN HANDLAR OM