Tarzans stora oro: Vädret i Frankrike

Foto: ALN
TRAV

Trots att det bara återstår en knapp månad tvekar fortfarande Stefan Melander.

Nu talar det mesta på en Prix d'Amerique-satsning.

– Som han känns i jobben så har jag inte givit upp, men vädret i Frankrike gör att jag inte vill åka för tidigt, säger Melander.

Elitloppsvinnaren Iceland gjorde för några veckor sedan ett femstjärnigt lopp på Solvalla. Efter stor markförlust från början då hästen galopperade kom han tillbaka strålande och slutade trea. Efter loppet var tränaren Stefan Melander lyrisk över hästens insats.

Under den senaste veckan har Melander funderat på att matcha sin häst mot Prix d'Amerique som avgörs på Vincennes travbana om lite mindre än en månad. Men trots att det återstår kort tid till loppet, som anses vara världens tuffaste travlopp, har Melander fortfarande inte bestämt sig.

– Just nu pekar det på att vi startar på Solvalla den 19:e januari, det är högre procent att vi går ut där än i Prix de Belgique, säger Stefan Melander.

Varför då?

– Jag vill inte åka till Frankrike för tidigt, det är grymt dåligt väder där och det är tungt för hästarna. Jag kan inte åka dit nu, det är så fuktigt och det är inte kul. Det är en helt annat luft mot vi har här hemma, det är grymt fint här hemma. Vi startar förmodligen den 19:e, sen får vi se.

”Grym i ett jobb”

Efter loppet på Solvalla tar Melander ett definitivt beslut om han ska fortsätta matcha sin häst mot storloppet på Vincennes travbana i Paris.

– Som han känns i jobben som har jag inte givit upp, har var grym i ett jobb igår och känns ruskigt fin. Han är på väg uppåt i form och är väldigt fin. I loppet senast var det någon som hade klockat honom till 1.12 i 1 900 meter, säger Stefan Melander till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM