Här är Svanstedts nya medarbetare

Foto: ALN
Hans Adler och Per Fromell.
TRAV

Åke Svanstedt gör en satsning och anställer två rutinerade hästkarlar.

Per Fromell och Hans Adler blir ansvariga för stjärnans unghästar.

– Som travtränare försöker man hela tiden att hitta saker att förbättra och finjustera, skriver Svanstedt på sin hemsida.

Åke Svanstedt är en av landets bästa travtränare och har nästan 200 hästar i träning. För att undvika infektioner och dylikt har Svanstedt nu valt att satsa på ett nytt unghästkoncept. I stället för att ha ett- och tvååringarna på sin gård i Skara bland starthästarna lämnar han nu över ansvaret för unghästarna till de rutinerade hästkarlarna Per Fromell och Hans Adler.

Svanstedt skriver om satsningen på sin hemsida.

”Som travtränare försöker man hela tiden att hitta saker att förbättra och finjustera. Vi har ändrat på en del smådetaljer i träningen som har gjort hästarna ännu bättre. En grej är att vi inte har några ett- eller tvååringar på gården längre. Det gör att vi förhoppningsvis slipper infektioner som ofta följer med unghästar. Tvååringarna tränas numera upp av Per Fromell i Örebro och Hans Adler på Åby. Det har varit ett sådant tryck på äldre hästar och vi har ökat antalet starthästar. Det i kombination med sjukdomsriskerna som är bland unghästar gjorde att vi tog det här beslutet. Ofta är det infektioner och förkylningar som följer med när man får in unghästar och nu slipper vi det”, skriver Svanstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM