Hästen som kan ge dig V75-miljonerna

Flip A Coin galopperade direkt från start senast (bilden till vänster). Efter det avslutade han mycket starkt till över upploppet (bilden till höger).
TRAV

Brukar du missa video-vinnarna?

Här får du varje vecka koll på hetaste hästarna inför V64 och V75 som gjort bra lopp – utan att vinna.

– Flip A Coin gjorde en fruktansvärd upphämtning senast, på lördag vinner han, säger Trav365:s Patrik Fernlund.

Trav365:s videovinnare får du två dagar i veckan, tisdagar inför V64 och torsdagar inför V75. Vi granskar lopparkivet och skaffar oss koll på hästarna som presterat kanonlopp men som trots det blir bortglömda.

”Bortglömd – trots segern”

På lördag, när Jägersro kör högklassiga V75-tävlingar, har Trav365:s Patrik Fernlund hittat en intressant vinnare som senast galopperade i starten men som sedan gick mycket bra och slutade två. Hästen det handlar om är 10 Flip A Coin i V75-2 som tränas och körs av Joakim Lövgren.

– Hästen tappade extremt mycket på galopp senast men gick otroligt bra efteråt. Hästen gick med bra fart över mål och hade vunnit det loppet enkelt utan galopp. Motstånde är inte det blodigaste och segerchansen är mycket god, säger Patrik Fernlund.

”Borde räknas”

Så här säger tränaren till hästen, Joakim Lövgren, till Trav365.

– Han har gått bättre och bättre och varit ut mot enklare motstånd. Han har mått bra av det samtidigt som han blivit av med tävlingsnerverna efter att ha blivit kastrerad. Han har bara gjort bra lopp efter kastrationen.

– Nu börjar han löpa upp till det jag trott om honom och det känns som att han springer på sin rätta nivå nu. Nu var det synd att han fick bakspår även om det är lång disrans, det är bra att sitta långt fram då spurten dras upp. Han hanterar distansen och har full form. Han har gjort bra lopp och är under utveckling så han borde räknas.

ARTIKELN HANDLAR OM