Här är Stig H:s nya superhäst

Formula One (nummer tolv) och Örjan Kihlström vann ett stort treåringslopp på Jägersro under lördagen. Efter loppet hyllades hästen av kusken och tränaren.
TRAV

Stig H Johanssons Formula One hatar att träna – men älskar att tävla.

På Jägersro tog han sin femte raka seger och tjänade 300 000 kronor.

– Han har det mesta en topphäst ska ha, berömde tränaren efter loppet.

Stig H Johansson ser ut att ha fått fram en ny stjärna i sitt stall. Treårige Formula One har gått från att vara en medelmåtta som tvååring till att vara en av landets mest lovande hästar som treåring.

På Jägersro under lördagen tog Formula One sin sjunde seger i den åttonde starten då han vann Jägersros stora treåringspris och tjänade 300 000 kronor.

Örjan Kihlström, som körde hästen, satte in spurten över upploppet och Stig H:s löfte avgjorde kort före mål. Efter loppet hyllades hästen av Stig H Johansson som jobbade som expert i TV4. Johansson som från en början inte trodde att Formula One var något extra då hästen hatar att träna. Det var först när stjärntränaren körde kvallopp med hästen som han märkte att kapacitet fanns.

– Han är snabb från början, är stark och gör inte av med krafter. Han har det mesta en topphäst ska ha, sa Stig H Johansson direkt efter segern.

”Han är helskön”

Örjan Kihlström var även han mycket belåten över hästens insats.

– Det här är en riktigt trevlig häst. Han gjorde det fantastiskt bra och när det är dags kämpar han helhjärtat. Han är helskön, sa Örjan Kihlström efter segerloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM