Kuskens nya vapen – köpt en superklocka

Foto: Kanal 75
Lärlingen Tony Wallin kör två hästar inom V75 och tror på bra chans med Vendi även om läget inte är det bästa.
TRAV

Här är V75-kusken som skaffat sig en GPS-klocka för ligga steget före konkurrenterna.

Vid helgens V75 kan han slå till med en seger på Jägersro med Vendi.

– Hon var rysligt bra senast, säger Tony Wallin.

Tony Wallin, förstelärling hos sin pappa Eskilstunatränaren Kjell Wallin har nyligen investerat i en GPS-klocka som han har på sig i loppen.

Kul grej

Tack vare den kan han se exakt hur fort det går i loppen och har därmed lite fördel mot konkurrenterna.

– Det lilla man använder tidtagarur är när man sitter i ledningen eller långt bak och man har bestämt sig för olika taktikval är det ju bra att kunna slänga ett öga på GPS-klockan för att se hur fort det går istället för att behöva köra ett par hundra meter för att se hur fort det går. Jag kan väl inte skryta med att jag använder den så jättemycket, men en kul grej är det och någon gång i emellanåt kanske jag har nytta av den, säger han.

Är det fler kuskar som har GPS-klocka i loppen?

– Det är väldigt många som har handlat en sådan här klocka men jag har inte sett så många som har klockan i loppen.

Kommer du att ha fördel av den här?

– Jag tror att jag kommer att använda den mer om ett halvår när det blir en vana och titta hur fort det går. Det är nog inte så ofta jag kommer känna att jag har nytta av den. Säg om det är en gång var femtionde lopp så kanske den har betalat av sig snart. Jag tittar inte på den varje lopp, men kanske någon sekvens av loppet när det går väldigt sakta och man sitter långt bak i loppet och funderar på att gå fram i dödens så kan det vara bra att ha den.

Kör två hästar

Vid lördagens V75-tävlingar på Jägersro sitter lärlingen upp bakom två hästar inom V75-spelet. Först ut är Evas Ellena i lärlingsloppet i V75-4. Det är första gången som Tony Wallin sitter upp bakom den amatörtränade hästen.

– Det hästen kan jag inte. Den är väldigt bortlottad så det ser inte så ljust ut på förhand.

”Rysligt bra”

I den sista avdelningen kör han Vendi som just nu är streckad på 11 procent. Hästen vann enkelt senast trots ett lopp utvändigt om ledaren. Tony Wallin låter uppåt även om läget inte är det bästa

– Vendi är också bortlottad tyvärr, men hon håller riktigt bra form för dagen och var rysligt bra senast. Chanserna är betydligt högre och jag tycker att hon ska räknas tidigt.

Experten Micke Nybrink väljer att chansspika hästen och Tony Wallin i sitt system i Sportbladet.

– Det låter lite tufft, men jag kan förstå honom. Sista två felfria loppen som hon har gått har hon vunnit på ett överlägset sätt. Hon har vunnit från dödens med krafterna kvar bägge gångerna.

ARTIKELN HANDLAR OM