Tränaren: Båda mina V75-hästar kan vinna

Foto: Foto: Lars Jakobsson. Kanal 75
Stefan Hultman jublar efter Derbysegern.
TRAV

Stefan Hultman skickar ner två hästar till V75 på Jägersro.

Solvallatränaren låter uppåt på både Opal Hall och Overworked.

– De har jättefin form båda två, säger Hultman som även meddelar att en av hästarna ska lättas i balansen.

Opal Hall (V75-2) har gjort fem starter i livet och ståtar med tre raka segrar. Senast rundade han fältet ifrån fjärde par utvändigt och imponerade så smått i en snabb avslutning.

– Han var väldigt fin senast och blir bara bättre och bättre. Hästen har utvecklats bra på sistone och har fin inställning, säger Stefan Hultman.

– Han har inte varit trött efter segerloppen och har tränat bra under veckan. När han har ett sådant här spår kan vi köra med helstängt huvudlag vilket är det bästa. Men har han ett knepigt läge som näst senast med femtespår, måste vi köra med öppet huvudlag. Då blir han lite bekväm och hästen är klart rappare med helstängt.

Vad säger du om förutsättningarna med spår tolv?

– Ja, det är ju aldrig enkelt att vinna på V75 ifrån det spåret. Men han är så pass bra och rejäl att han ska räknas trots läget. Jag tror att hästen är med där framme och hugger och resa och övernattning tror jag inte är något som bekymrar honom.

Starkt gjort att vinna senast

I V75-5 har Hultman med Overworked som kommer från seger. Då kördes hästen till ledningen i en mycket tuff öppning och det var starkt gjort att kunna hålla undan.

– Jag måste erkänna att jag inte trodde att hon skulle vinna efter den öppningen. Men hon har varit bra en längre tid och avslutat bra i tidigare lopp från dåliga lägen och mot bra hästar. Det känns som att hon har tagit senast loppet på rätt sätt och andraspåret tror jag att hon grejar. Att det nu är medeldistans är heller ingen nackdel.

– Vi kommer att lätta henne till den här starten och byta från PG-skor till aluminiumskor. Det kommer hon att göra henne lite bättre och är hon lika vass som senast duger hon långt i det här stoloppet. Hon måste räknas tidigt, säger Stefan Hultman.

Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM