Kolgjini-effekten: Vann direkt på V75

Foto: ALN
TRAV

Bara en månad efter flytten kom första segern hos Lutfi Kolgjini.

Sahara Dynamite vann guldivisionen på Jägersro.

– Han kändes helt grym, hyllade tränaren sin häst efter loppet.

För lite mer än en månad sedan valde TNT Stables att flytta samtliga sina hästar från den färske proffstränaren Sami Saarela till Lutfi Kolgjini på Jägersro. Flytten väckte reaktioner runt om i trav-Sverige och under lördagen vann en av stallets stora stjärnor, Sahara Dynamite, gulddivisionen på nya hemmabanan och tjänade 200 000 kronor.

”Helt underbart”

Hästen, som gjorde andra starten i Kolgjinis regi, kom direkt till ledningen och vann sedan mycket enkelt med sparade krafter. Efter loppet var tränaren strålande nöjd med sitt nyförvärv.

– Man tycker det är helt underbart. En häst som inte startat på länge och haft väldiga problem vill ut och springa, det kändes väldigt bra när jag körde över mållinjen. Han gjorde det väldigt bra och nu tror jag att han går framåt. Han kändes väldigt fin, sa Kolgjini och avslöjade sedan framtidsplanerna.

– Han ska starta mycket i Italien då han är fruktansvärt startsnabb. Sen är det inte omöjligt att vi startar i ett elitloppsförsök också, sa Kolgjini.

”Känner mig lättad”

Ägarkretsen var även då mycket nöjda över den snabba succén hos den nye tränaren.

– Det känns otroligt bra, jag känner mig så lättad. Jag har aldrig varit så nervös som inför i dag. Jag hade förväntat mig att han skulle vinna, och det blev precis så, sa en av ägarna i TNT Stable.

ARTIKELN HANDLAR OM