Årets tränare i USA gästar Hästgalan

Foto: Lars Jakobsson/KANAl75
TRAV

I USA utsågs han till årets tränare 2010.

På fredag ska han själv dela ut pris.

Jimmy Takter gästar den TV-sända Hästgalan på Rondo i Göteborg.

Från Sverige till USA utvandrade travtränaren Jimmy Takter har ett enastående år bakom sig. Bland annat vann hans Muscle Massive världens största treåringslopp Hambletonian i augusti och totalt sprang hans hästar in cirka 55 miljoner kronor under året.

– Det har gått bra för oss de senaste 15 åren, men visst är 2010 ett år jag kommer att minnas mycket länge, säger Jimmy Takter i ett pressutskick från ATG.

Takter, som också har firat sin 50-års dag (29/9) under 2010, lämnade Sverige för USA i början av 80-talet och i New Jersey har han byggt upp en mycket framgångsrik tränarrörelse. Genom åren har han vunnit åtskilliga storlopp och i Sverige minns vi inte minst när han 1998 återvände hem med sin järnlady Moni Maker, som på nytt världsrekord vann Elitloppet på Solvalla. När Takter nu återvänder till sitt vinterskrudade hemland har han ingen häst med sig, men han kan ändå se fram emot en trevlig vistelse.

– Januari är kanske inte rätt tid att besöka Sverige, men jag ser ändå fram emot en vecka tillsammans med mor och far, syskon, släktingar, vänner och Hästgalan i Göteborg.

Vilket pris Takter ska dela ut på fredagens Hästgala är ännu inte officiellt men det är inte omöjligt att det blir till brorsan Johnny, som är nominerad i kategorin Årets Kusk.

Fotnot:

Hästgalan sänds i TV4 Plus klockan 21.30 på fredag.

Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM