Efter floppen – nu är Kolgjini orolig

Foto: LENNART MÅNSSON
Lutfi Kolgjini med Joke Face.
TRAV

Lutfi Kolgjinis hästar floppade på V75.

Nu är tränaren orolig inför dagens Derby med 1,6 miljoner i förstapris.

– Vi ska checka upp alla hästar inför starten, berättar han.

Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini hade en dålig dag under lördagens V75-tävlingar. Tränaren hade flera hästar till start och körde två av förhandsfavoriterna på V75.

Raja Mirchi och Lavec Kronos var hårt betrodda, men det slutade med förlust. Lavec Kronos fick ett mycket tufft lopp och var tidigt slagen. Efter loppet blödde han näsblod och Kolgjini anar att allt inte står rätt till med stjärnhästen.

Med Raja Mirchi kom Kolgjini tidigt till ledningen men kunde trots det inte vinna. Väl i ledningen blev Raja Mirchi het vilket gjorde att han drog på sig mjölksyra och tröttnade den sista biten.

– Allt var lugnt när jag kom till ledningen men sen började han pulla som bara den och det gick alldeles för fort första 1 000 metrarna. Jag kände redan i sista sväng han lagt bort för mycket krafter, sa Kolgjini efter förlusten.

I dag söndag har Kolgjini flera hästar till start på Jägersro när Svenskt Travedry avgörs med 1,6 miljoner i förstapris.

I Derbyt har han Joke Face och Juggle Face till start. Men efter lördagens förluster är Kolgjini orolig för att hästarna inte ska prestera på topp.

– Vi får checka upp alla innan de startar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM