”Är otroligt stort”

Erik Adielsson vann Derbyt för första gången

Foto: ALN
Erik Adielsson och Lutfi Kolgjini efter segern.
TRAV

I somras gifte han sig med sin kärlek Disa och nu väntar de tvillingar.

Nu har Erik Adielsson vunnit det största unghästloppet i Sverige och 1,6 miljoner kronor.

– Det här är helt fantastiskt, säger Adielsson.

De senaste veckorna har varit händelserika för stjärnkusken Erik Adielsson. I augusti gifte han sig med sin tjej Disa och för några veckor sedan berättade han att de väntar barn. I december ska de få tvillingar.

Vid söndagens storlopp Derbyt med 1,6 miljoner kronor i förstapris kom nästa stora händelse. Erik Adielsson fick chansen att köra Lutfi Kolgjinis Joke Face.

Joke Face och Adielsson fick tidigt ledningen och kunde bestämma framme i täten. När upploppet kom ryckte de undan och vann till slut lätt.

Efter loppet berättade Adielsson om segern – det här var första gången han vann det prestigefulla loppet.

– Det här är helt fantastiskt. Jag har många gånger sagt att man bara har en chans att vinna det här loppet. Det här är otroligt stort, säger han

Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson berättade att de inte alltid var varit bästa vänner. För 15 år sedan när det möttes i ett lopp körde de mot varandra och blev ovänner.

– Vi har krigat. När vi möttes för 15 år sedan höll vi på att ta livet av varandra. Har man stark tävlingsinstikt så blir man förbannad. Men bägge har ett stort hjärta, säger Adielsson.

Vi hade ett bråk för en massa år sedan. Men nu har vi rett ut det och är vänner. Jag brukar säga att Erik och Johnny (Takter) är mina grabbar, säger Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM