Floppade – blödde näsblod efter loppet

Foto: ALN
TRAV

Lutfi Kolgjini och Lavec Kronos floppade som jättefavoriter i gulddivisionen.

Efter loppet blödde hästen näsblod – och tränaren är bekymrad.

– Det är någonting som inte är bra, säger Kolgjini.

Femårige Lavec Kronos spelades till jättefavorit i V75-3 på Jägersro under lördagen. Lutfi Kolgjini, som tränar och kör hästen, försökte komma till ledningen från början men var chanslös att ta sig förbi de invändiga hästarna. Kolgjinis häst fick ett tungt lopp och var tidigt slagen.

Efter floppen intervjuades Kolgjini i TV4 som var mycket bekymrad över hästen. Efter loppet blödde Lavec Kronos näsblod i stallet.

– Det är någonting som är fel, det är inte bra. Lavec Kronos blödde näsblod efter loppet och det ska han inte göra. Jag är inte besviken på hästen, jag är besviken på tillställningen kan man säga, sa Kolgjini.

”Har egentligen ingenting”

Vann loppet gjorde Per Lennartsson tillsammans med Rakas som kunde spurta till seger från andra utvändigt. Rakas segrade på tiden 1.11,1 över 1 640 meter med bilstart.

– Det blev inte alls som spekulationerna på förhand var. Han har egentligen ingenting, men samtidigt har han allt. Han har ett hjärta av guld och får han sådana här lopp är han kusligt speedig, sa en mycket nöjd Per Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM