BANKAOSET

Foto: ALN
TRAV

Det snabba väderomslaget skapade jättekaos på Jägersros travbana.

Efter lopp tre vägrade kuskarna köra vidare och V75 fick flyttas fram i över en halvtimme.

– Banan är livsfarlig, både för hästar och kuskar, sa hemmatränaren Lutfi Kolgjini.

Hästarna och kuskarna hade enorma problem med att bemästra Jägersros bana under lördagen då Malmöovalen arrangerade V75.

V75 beräknades starta klockan 14.30 men starten blev rejält försenad på grund av den dåliga banan. På grund av ett hastigt väderomslag var banan mycket skitig och tungsprungen. Efter lopp tre vägrade några av landets bästa kuskar köra vidare på grund av att säkerheten var för dålig. Banan hade då börjat spricka sönder och kuskarna ansåg att det var farligt att köra vidare.

”Vi ser ingenting”

Jägersros banmästare, Göran Henriksson, fixade sedan till banan så det gick att genomföra V75-loppen. I resultatlistorna kan man se att banan var allt annat än bra. Segertiderna i samtliga V75-lopp blev mycket dåliga. Ett tag var V75, som omsatte 78,2 miljoner kronor, hotat.

– Banan är livsfarlig, både för hästar och kuskar. Vi ser ingenting men framförallt är det farligt för hästarna. Banan är oerhört svårbemästrad. Jag har aldrig varit med om att banan varit så här, sa hemmaprofilen Lutfi Kolgjini mitt i kaoset.

Jörgen Sjunnesson:

– Det är superkatastrof, vi aktiva har bestämt att vi inte kör om de inte skrapar av mer. Vi kan inte ta ansvar för oss eller hästarna, det är en säkerhetsrisk. Blir det inte bättre så ställer vi in. Det börjar bli hål i banan, vi måste helt enkelt försöka komma ner på något som liknar fast mark.

”Rysk roulette”

Erik Adielsson var även han mycket besvärad..

– Det är rysk roulette där ute i dag. Det är lite lotto, man vet inte hur hästarna kommer prestera, sa Adielsson.

TV4-profilen Per Skoglund, som jobbade i ATG-live, beskrev situationen så här:

– Det liknar en liten krigszon här nere.

ARTIKELN HANDLAR OM